bahati milanović / 'Kakvu biste ostavku? Tvrdo kuhanu ili meko kuhanu?'

Image
Foto: PIXSELL

"Kakvu biste ostavku? Tvrdo kuhanu ili meko kuhanu? Vjerujemo da će sljedeća godina biti bolja i da ćemo ostvariti nekakav rast", odgovorio je premijer u Čačićevom stilu.

31.8.2012.
13:54
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsko gospodarstvo potonulo je u drugom tromjesečju 2012. godine za 2,1 posto, što vodi u depresiju, korak niže od recesije.

Na novinarsku zamolbu da komentira posljednji pad BDP-a te razmišlja li s tim u vezi i ostavci, premijer Zoran Milanović rekao je da Vlada ne traži simpatije, ni milost, nego malo strpljenja, te da je nakon pola godine savršeno jasno da čuda u pola godine nisu moguća. Kazao je i da ne može prognozirati hoće li ova godina biti gora ili bolja od prošle, da smo na početku godine imali projekciju rasta od 0,8 posto, koja se očito neće ostvariti, jer je stanje teško te da kod prognoza treba biti jako oprezan.

Dok građani jedva spajaju kraj s krajem, oporba kritizira Kukuriku koaliciju kako nište ne rade, premijer je u Čačićevom stilu odgovorio na upit hoće li podnijeti ostavku zbog katastrofalnih gospodarskih rezultata.

"Kakvu biste ostavku? Tvrdo kuhanu ili meko kuhanu? Vjerujemo da će sljedeća godina biti bolja i da ćemo ostvariti nekakav rast, a već će treće tromjesečje biti bolje", bahatio se premijer. Uz već viđenu aroganciju, ponovio je i svoju težu o Hrvatskoj kao zemlji slučajnosti.

"Ovisimo o kiši. Ako nema kiše onda je dobro u turizmu, ali loše u poljoprivredi. Ovisimo o stvarima na koje ne možemo utjecati", branio se Milanović.

Na pitanje je li Vlada zakazala, Milanović je rekao da je Vlada dobra i možda najkompetentnija do sada, ali da joj je teško, zbog čega ne plače. Kako je ocijenio Vlada je u pola godine napravila maksimalno, puno više od prethodnika u saniranju važnih industrijskih grana.

Milanović je istaknuo i važnost razvoja riječke luke, stabilnog izvora domaće energije, prometne povezanosti, korištenja sredstava EU.

Imat ćemo dvije statističke regije, koje neće biti na 63 posto europskog prosjeka, jer to nije ono što želimo, nego na recimo 80 posto, rekao je pojasnivši da će pitanje europskih fondova tada biti bespredmetno, da ćemo biti prebogati da bi ih koristili te da naš cilj nije da se šlepamo i da sljedećih 50 godina izvlačimo novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo