tri tjedna mirovanja / Kancelarka Angela Merkel ozlijedila se na skijanju

Image
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

Njemačka kancelarka Angela Merkel ozlijedila se na skijanju tijekom božićnih blagdana zbog čega je morala otkazati sve sastanke planirane ovog tjedna.

6.1.2014.
12:15
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Njemačka kancelarka Angela Merkel slomila je zdjelicu na skijanju i hoda pomoći štaka te je otkazala posjete inozemstvu i službene sastanke.

Merkel je pala na skijaškom trčanju tijekom božićnih blagdana odmora u Švicarskoj. Ono što je u početku izgledalo kao modrica naknadno se pokazalo kao djelomični lom, što znači da mora mirovati tri tjedna i raditi od doma, izjavio je glasnogovornik Steffen Seibert, prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o padu njemačke kancelarke stigla je tjedan dana nakon što je Njemačku šokirala puno teža skijaška nesreća bivšeg automobilističkog prvaka Michaela Schumachera koji se u kritičnom stanju nalazi u francuskoj bolnici.

"Kancelarka naravno može raditi i komunicirati", rekao je Seibert dodajući da je Merkel stradala pri maloj brzini. Ostale pojedinosti nije naveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema BBC-u, kancelarka je krajem prosinca prošle godine pala na odmoru u alpskoj regiji Engadine na istoku Švicarske, blizu popularnog skijališta St.Moritz. Nakon nezgode nije bila svjesna da je slomila zdjelicu, što je otkrila tek za posjeta liječniku u petak, piše britanski javni servis.

Merkel (59), strastvena planinarka koja od skijanja više voli skijaško trčanje, odgodila je posjet Varšavi planiran za srijedu i sastanak s novim predsjednikom vlade Luxembourga Xavierom Bettelom u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, predsjedat će prvom sjednicom nove vlade u srijedu. Merkel je treći mandat počela prošloga mjeseca nakon što je osigurala veliku koaliciju svojih konzervativaca sa socijaldemokratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo