CRKVA SVE GLASNIJA / Kaptol napao Vladu: Ovo je karikatura demokracije!

Image
Foto: PIXSELL

Iako su jedni od rijetkih za koje je Vlada u novom proračunu namijenila više milijuna nego protekle godine, s Kaptola ne prestaju pristizati kritike na račun premijera i njegovih ministara. Promjene nema, tvrde s Kaptola, a Vlada 'kozmetičkim' promjenama samo nastavlja utrtim stazama 'besciljnog životarenja mlade države'.

15.2.2012.
10:20
PIXSELL
VOYO logo

Katolički tjednik "Glas Koncila" nastavlja s optužbama na račun Vlade, koja im je, nevjerojatno, u novom proračunu osigurala čak i više milijuna nego što su dosad dobivali.

Glavni urednik mons. Ivan Miklenić nazvao je trenutačno stanje u državi "karikaturom demokracije" te optužio vladajuću koaliciju kako nije spremna, suprotno najavama tijekom predizborne kampanje, provesti obećanja koja je dala narodu u djelo.

"Nova vlast kozmetičkim promjenama zapravo nastavlja utrtim stazama besciljnog životarenja mlade države i gotovo svih njezinih stanovnika. U predizbornoj kampanji, koja je objektivno trajala gotovo sav mandat prijašnje koalicijske vlasti, a ne samo pred parlamentarne izbore te u medijskom pripravljanju terena za dolazak na vlast nove, sadašnje grupacije, vrlo je bučno najavljivana promjena, poboljšanje, a već sada je očito da prijeko potrebnog zaokreta nema niti ga je realno očekivati", obrušio se Miklenić na novu Vladu.

Prema mišljenju glavnog urednika, hrvatska se Vlada nema snage boriti s, kako kaže, korijenima zla u svim segmentima hrvatskog društva, kao što je na primjer povlaštenost pojedinaca pred zakonom.

"Sve vlade, prošle, sadašnje i buduće, dok u Hrvatskoj ne ustroje transparentni demokratski sustav i dok ne ostvare stvarno sankcioniranje nepoštivanja i kršenja zakona, mogu samo sanjati pošteno izvršavanje proračuna, tj. poštivanje strogo i isključivo namjenski trošenje sredstava kad je to zaista potrebno i korisno te izvršavanje obveza prema državnom proračunu, kako onoga koji zapošljava 30.000 radnika, tako i onoga koji uzdržava samoga sebe", zaključio je.

Na kraju se zapitao žele li političari uistinu, umjesto dosadašnje "karikature od demokracije", uvesti i provoditi pravo demokraciju, u kojoj je presudan glas većine, ili im pak više odgovara nered i prilagođavanje zakona prema vlastitim potrebama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo