'HDZ ODUVIJEK EUROPEJSKI' / Karamarko kampanju započeo na Tuđmanovom grobu

Image
Foto: PIXSELL

Tomislav Karamarko i izaslanstvo HDZ-a položili su vijence i zapalili svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoj, kako bi označili početak kampanje za Europski parlament.

25.3.2013.
11:32
PIXSELL
VOYO logo

"Počinjemo kampanju za Europski parlament i na jedan simbolički način želimo afirmirati program HDZ-a koji je bio uvijek europejski, od samog počeka" izjavio je Tomislav Karamarko novinarima.

Naime, zajedno s članovima Predsjedništva HDZ-a i kandidatima koalicijske liste HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a za izbor zastupnika u EU parlament, Karamarko je položio vijenac i zapalio svijeću na grobu Franje Tuđmana na Mirogoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dr. Tuđman je od samog početka, od 1989. i 1990. godine govorio o euroatlantskim integracijama", dodao je Karamarko.

"Nitko nije izmislio naše europejstvo i HDZ je prva stranka koja je u svom programu imala euroatlantske integracije. Dok su još neke glave bile u Beogradu, mi smo sanjali Europu i evo došao je trenutak da će se to ostvariti 1. srpnja", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara što misli o najavama da se ipak neće uvoditi porez na nekretnine, Karamarko je rekao da je HDZ bio od prvog trenutka protiv tog poreza i da je on definitivno u funkciji pljačke već siromašnih građana. Naglasio je kako je riječ o slaboj i nekonzistentnoj Vladi koja nešto kaže pa se povuče.

Karamarko je komentirao i najave ministra prometa Siniše Hajdaš Dončića da je ipak najbolja opcija za prometnu povezanost Hrvatske gradnja Pelješkog mosta rekavši da su "otkrili Ameriku i da su se nakon godinu i pol dana sjetili ono što mi cijelo vrijeme pričamo". Smatra kako treba prekinuti teritorijalni diskontinuitet Hrvatske na simboličnoj i prometnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je Vladi da se "napokon bavi svojim poslom", a da će HDZ "kao konstruktivna opozicija" u tome pomoći koliko može. Međutim, dodao je da se oni ne bave svojim poslom već politikom i politikanstvom. Ocijenio je da su u hrvatskoj Vladi "zakoračili u 1945., 1946. godinu, progone crne košulje, fašiste, čiste televiziju i dijele prodike te politički kadroviraju, a to nije dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo