zapošljavanje bez kriterija / Karamarko: Kao ravnatelj SOA-e nisam učinio ništa nezakonito!

'To je utvrđeno i u nadzoru, ali ne bih dalje o tome. Ne želim pričati o tome što služba radi, jer bih bio jako loš profesionalac i bivši ravnatelj SOA-e da pričam što je i zašto služba radila. Ništa nezakonito nije učinjeno i tada je bila potreba da se to učini', kazao je Karamarko.

14.5.2014.
14:06
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko izjavio je danas da kao ravnatelj SOA-e nikad nije učinio ništa nezakonito, te da je sve u slučaju navodnog zapošljavanja u SOA-u bez kriterija napravljeno u dogovoru s drugim tijelom državne uprave.

"To je utvrđeno i u nadzoru, ali ne bih dalje o tome. Ne želim pričati o tome što služba radi, jer bih bio jako loš profesionalac i bivši ravnatelj SOA-e da pričam što je i zašto služba radila. Ništa nezakonito nije učinjeno i tada je bila potreba da se to učini", rekao je Karamarko novinarima u Velikom Trgovišću, gdje je nazočio obilježavanju 92. godišnjice rođenja FranjeTuđmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radna skupina saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jučer je predložila zaključke po kojima je u SOA-i, za vrijeme Karamarkova mandata, zapošljavano bez ikakvih kriterija, na temelju Karamarkove arbitrarne odluke, pri čemu su neki ljudi primljeni na samo nekoliko dana, a onda premješteni u druga tijela državne uprave, u prvom redu Carinu.

Ocjenjujući jučerašnji sastanak radne skupine nelegalnim, Karamarko je upozorio da sastanak nije sazvao predsjednik tog radnog tijela i saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman, a sastanku nije nazočio ni tajnik Odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je neformalna skupina u kojoj su većinom bili članovi SDP-a koji su u predizborne svrhe, da bi zamaglili probleme koje imaju sa Slavkom Linićem i svojim neradom i nesposobnošću, izmislili aferu kojom bi se do izbora zabavljali mediji i narod. To im neće uspjeti jer nema osnova za to", poručio je predsjednik HDZ-a.

Sazivanje sjednice radne skupine mimo znanja njezina predsjednika ocijenio je udarom na demokratsku proceduru u Hrvatskom saboru, stoga je HDZ predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki uputio zahtjev da ubuduće spriječi takve situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Katastrofa je da se dio radnog tijela i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost instrumentalizira za stranačke predizborne potrebe", dodao je Karamarko.

Ustvrdio je da, dok je on bio ravnatelj SOA-e, niti jedna informacija nije iscurila van, niti su se znala imena djelatnika, a otkad je SDP na vlasti, "sve je na ulici i u medijima", što treba prekinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit zašto ga danas nije bilo na saborskom Aktualnom satu, predsjednik HDZ-a odgovorio je kako je u Saboru bio sat i pol, a obljetnica Tuđmanova rođenja jako mu je važna jer je pokojni hrvatski predsjednik "otac suvremene hrvatske države".

Na pitanje zašto su zastupnici HDZ-a bojkotirali pitanja premijeru Zoranu Milanoviću na Aktualnom satu, Karamarko je rekao da Milanović nema što reći, a njegovi se odgovori svode na osobno vrijeđanje, što nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lako za to što nama ne daje odgovore, on je dužan odgovore građanima zašto svakim danom žive lošije", kazao je dodavši kako HDZ-ovci nisu dobili konkretne odgovore ni od ministara kojima su postavljali pitanja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo