pokušaj prevare partnera? / Karamarko o slučaju Mustač: 'Premijer zbunjuje javnost!'

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

'Ako je to pokušaj da se prevari naše njemačke partnere, njemačko pravosuđe i Europska unija onda je to ispod svake razine', izjavio je Karamarko večeras.

28.3.2014.
22:22
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko je večeras ocijenio da premijer ZoranMilanović zbunjuje javnost izjavom u vezi s odlukom varaždinskog Županijskog suda o izručenju ZdravkaMustača Njemačkoj, kad kaže da će Vlada Saboru predložiti „odgovarajuće mjere“ budući da Njemačka i hrvatski sudovi na različite načine tumače hrvatske zakone.

Ako je to pokušaj da se prevari naše njemačke partnere, njemačko pravosuđe i Europska unija onda je to ispod svake razine“, izjavio je Karamarko večeras uoči proslave 24. obljetnice osnutka HDZ-a u Segetu Donjem kod Trogira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Milanović je sinoć rekao kako će Vlada Saboru predložiti odgovarajuće mjere u cilju poštivanja pravnog poretka RH i provođenja zakona koje je donio Hrvatski sabor .

"S obzirom da mi predlažemo zakone, Sabor ih donosi, a Njemačka ih tumači i provodi na jedan način, a naši sudovi na drugi način, mi ćemo kada sve ovo završi naći načina da kao Vlada Saboru predložimo odgovarajuće mjere u okviru naših ustavnih i zakonskih ovlasti, u cilju poštivanja pravnog poretka RH i provođenja, a ne tumačenja zakona koje je donio Hrvatski sabor, rekao je među ostalim premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je večeras rekao kako Milanović "zbunjuje hrvatsku javnost i svakog pojedinca". Po njegovoj ocjeni, ako je ta Milanovićeva izjava na tragu da se opet zaštiti "jedan od vinovnika u tim udbaškim zločinačkim akcijama", onda je to također ispod svake razine.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi s diplomskim radom glavnog tajnika HDZ-a MilijanaBrkića za koju je stručno povjerenstvo ustanovilo da je plagirano, Karamarko je najavio da će Brkić podnijeti tužbu Upravnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima dosta kontroverzi oko samog postupka utvrđivanja, oko te liste od 26 imena, pa ih je 7 skinuto, oko toga kako su glasovali profesori u radnoj skupini“, kazao je. Po njegovim riječima ne treba ništa prejudicirati prije odluke Upravnog suda.

Kako je ocijenio, znakovit je trenutak u kojem dolazi do tzv slučaja diplome, jer radi se o trenutku kada sadašnja vlast objavljuje da dokida 177 miljuna poticaja za zapošljavanje mladih, a neće dobiti ni 66 miljuna eura iz fondova EU jer nemamo akreditaciju. Oni će svaki dan do izbora za EU parlament smišljati neke afere, samo da ne govore ono o čemu treba govoriti, ocijenio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako komentira izjavu ministra ŽeljkaJovanovića da on i Brkić u vezi s diplomama zbunjuju javnost i akademsku zajednicu, Karamarko je rekao da Jovanovića već dugo hrvatska javnost ne percipira ozbiljno, niti njegove riječi bilo što znače.

„Gospodin Jovanović će ostati zapamćen kao loš ministar jedne grozne vlade koja je ovu državu uvela u nevjerojatne gospodarske probleme. Njegove riječi apsolutno nemaju nikakvu težinu. Njegov način komuniciranja, civilizacijska razina te komunikacije puno govori o njemu pa čak i u intelektualnom kontekstu“, ocijenio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Jovanovićevu izjavu da će, dođe li na vlast, HDZ nastaviti pljačkati Hrvatsku, rekao je da treba pogledati koliko afera sada izlazi na površinu, a čiji su glavni protagonisti iz SDP-a. „Primjerice slučaj Sabo, slučaj Merzel, pa koji to ministar nije u sukobu interesa. Njihova politička filozofija svela se samo na to da je HDZ kriv“, dodao je.

U vezi s neizglasavanjem vukovarskog proračuna, rekao je da najbolje održati nove izbore u tom gradu, jer bilo bi dobro da Sabo više ne bude gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike