poziv predsjedniku / Karamarko poručio Josipoviću: 'Vrati se svom poslu'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je da je 'Franjo Tuđman najveći hrvatski državnik u teškoj povijesti hrvatskog naroda' te da 'prvi predsjednik sigurno ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom'.

10.12.2013.
12:19
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman najveći hrvatski državnik u teškoj povijesti hrvatskog naroda, ustvrdivši kako bi Tuđman danas sigurno primijetio problem 'upitnog karaktera socijaldemokracije u Hrvatskoj'.

"Franjo Tuđman je najveći hrvatski državnik u teškoj povijesti hrvatskog naroda, čovjek koji je hrvatskom narodu donio državu i obranio tu državu, koji je donio slobodu i demokraciju, ono što do tada nismo imali", rekao je Karamarko u izjavi novinarima na Mirogoju gdje je izaslanstvo stranke položilo vijenac i zapalilo svijeće u povodu 14. obljetnice Tuđmanove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tuđman nas je naučio toleranciji jer danas u Hrvatskoj slobodno žive i oni koji Hrvatsku nisu željeli, niti su je htjeli, koji danas s cinizmom pričaju o Hrvatskoj, djelu Tuđmana i branitelja", dodao je predsjednik HDZ-a naglasivši da se HDZ vratio Tuđmanovoj političkoj doktrini jer je ona 'jedina okosnica, temelj, na kojem se može graditi Hrvatsku, suverenu europsku državu'.

Karamarko smatra da Tuđman sigurno ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom i današnjom vlašću koja relativizira slobodu, demokraciju i neovisnost - ono što su hrvatski branitelji i Tuđman donijeli Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni sve relativiziraju. Mi danas imamo veliki problem u Hrvatskoj i to bi sigurno i Tuđman primijetio, vjerojatno i slično definirao, da je upitan karakter naše socijaldemokracije - radi li se o socijaldemokraciji zapadnoeuropskog tipa ili o jugofiliji ili jugonostalgiji. To je dilema koja ostaje i naši prijatelji na lijevoj sceni će se morati dokazati kao domoljubi", ustvrdio je.

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Pitanje novinara bilo je vezano i uz Karamarkov poziv upućen predsjedniku Republike Ivi Josipoviću da sazove tematsku sjednicu Vlade o teškom gospodarskom stanju Hrvatske, budući da su mediji objavili Josipovićev odgovor kako takvu sjednicu kao predsjednik Republike može sazvati samo u vrijeme ratnog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko ponavlja da bi Josipović trebao sazvati tematsku sjednicu Vlade 'u ovom teškom gospodarskom momentu za Hrvatsku, kad imamo sve više i više sirotinje, kad gubimo radna mjesta i nemamo nijednu pravu investiciju, kad poreznom politikom plaše poduzetnike' i naglašava da članak 101. Ustava opovrgava Josipovićevo stajalište.

"Drago mi je da pokazuje preciznost kao vrhunski pravnik, no volio bih da je tako precizan i kad je u pitanju Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina", dodao je Karamarko pozvavši Josipovića da se očituje i o čl. 8 Ustavnog zakona jer, ponovio je stav HDZ-a, taj članak priječi dvojezičnost i postavljanje ćiriličnih natpisa u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je tako precizan u toj svojoj ovlasti i ne želi pozvati da se sazove tematska sjednica Vlade, neka bude precizan i oko članka 8. i neka skinu ćirilične ploče u Vukovaru", poručio je Karamarko i izrazio bojazan da će Josipović tematsku sjednicu Vlade sazvati uoči predsjedničkih izbora.

"Mislim da nije vrijeme za ankete, popularnost, za osobne interese, propadamo svi skupa, nije dobro, i stoga sasvim benevolentno upućujem poziv predsjedniku Republike da se vrati svom poslu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počast prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu danas su odali i članovi obitelji Tuđman te brojni hrvatski građani i izaslanstva, među njima i gradonačelnik Milan Bandić s izaslanstvom Grada Zagreba, kao i generali Mladen Markač i Rahim Ademi, sinjski alkari i dr.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo