'teroristi nisu pobijedili' / Karikaturist Charlie Hebdoa više neće crtati Muhameda: 'Dosta mi ga je'

Image
Foto: Screenshot (Berlingske)

Na pitanje o izjavi bivšeg vlasnika tjednika Philippea Vala, koji je nakon atentata ocijenio da su teroristi pobijedili, Luz je odgovorio da ga je ta reakcija razbjesnila

29.4.2015.
20:38
Screenshot (Berlingske)
VOYO logo

Luz, glavni karikaturist francuskog satiričkog dnevnika CharlieHebdo, izjavio je u razgovoru za časopis LesInrockuptibles da više neće crtati Muhameda.

"Više neću crtati Muhameda, on me više ne zanima, dosta mi ga je", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objava karikatura proroka Muhameda u nekoliko medija 2006. skandalizirala je brojne muslimanske zemlje i potaknula prijetnje smrću suradnicima Charlie Hebdoa, koje su se ostvarile u džihadističkom napadu 7. siječnja na redakciju tog tjednika kad je ubijeno 12 osoba.

Na pitanje o izjavi bivšeg vlasnika tjednika PhilippeaVala, koji je nakon atentata ocijenio da su teroristi pobijedili, Luz je odgovorio da ga je ta reakcija razbjesnila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teroristi nisu pobijedili. Bili bi pobijedili da se cijela Francuska i dalje boji," zaključio je.

Prvi broj tjednika koji su nakon napada sastavili preživjeli članovi uredništva, s Luzovom karikaturom Muhameda koji drži natpis "Ja sam Charlie" i podnaslovom "Sve je oprošteno", izazvao je nove prosvjede u nekoliko muslimanskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj broj je izašao tjedan dana nakon atentata i objavljen je u 8 milijuna primjeraka, što je povijesni rekord u francuskom tisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo