protupravna imovinsku korist / Karlovački prevaranti oštetili grad za 1,5 milijuna kuna!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Istraga je pokazala kako je dvojac zlouporabio svoj položaj i ovlasti na način da su potuzakonito prebacivali novac iz javne ustanove na svoje privatne račune i račune mjesnog odbora i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

20.2.2014.
16:46
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu tražilo je određivanje istražnog zatvora za dvoje karlovačkih gradskih djelatnika, zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u jednoj gradskoj ustanovi, mjesnom odboru i dobrovoljnom vatrogasnom društvu, ali je sudac istrage zatvor zamijenio mjerom zabrane približavanje mogućim svjedocima, doznaje se na karlovačkom Županijskom sudu.

Ovim kaznenim djelima osumnjičenici su si pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili spomenute ustanove za više od milijun i pol kuna, piše u kaznenoj prijavi uz koju su danas privedeni na saslušanje pred županijsku državnu odvjetnicu GordanuKrižanić, a potom i pred suca istrage Mladena Kosijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, piše u kaznenoj prijavi, da su 43-godišnjakinja i 49-godišnjak u razdoblju od 2008. do 2013. kao odgovorne osobe zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su potuzakonito prebacivali novac iz javne ustanove na svoje privatne račune i račune mjesnog odbora i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Te su novce kasnije nezakonito koristili za svoje privatne potrebe, zbog čega ih se sumnjiči da su počinili zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje službene isprave, ovjeravanje neistinitog sadržaja i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a sve kao "pojedinačni počinitelj kaznenog djela i u sudioništvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo