SUDAC NA UTAKMICI / Kazne huliganima na licu mjesta te zabranjen ulazak na stadion

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu, kojeg je imenovala Vlada RH, donio je danas nekoliko odluka koje će se odmah početi primjenjivati i one će, po mišljenju članova Odbora, u znatnoj mjeri doprinijeti većoj sigurnosti na hrvatskim nogometnim stadionima.

30.9.2013.
14:45
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Na sjednici Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu odlučeno je da će postrožiti mjere. Na utakmicama visokog rizika, a na zahtjev policije i na ostalima, bit će prisutan sudac za prekršaje kako bi istog trena mogao izreći odgovarajuću mjeru.

"Ovo je naša prva sjednica koju smo planirali sazvati nekoliko dana kasnije, ali su nas događanja na subotnjoj utakmici između Rijeke i Hajduka natjerala da danas održimo prvu izvanrednu sjednicu Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu na kojoj smo donijeli nekoliko bitnih zaključaka sa čijom primjenom krećemo od sutra", kazao je pomoćnik ministra za sport i predsjednik Nacionalnog odbora Petar Skansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima na svakom stadionu na kojem će se igrati utakmica visokog rizika bit će uspostavljen ured prekršajnog suca koji će na licu mjesta izricati kazne navijačima kojima će biti izrečene zabrane ulaska na stadione, a nulta tolerancija primjenjivat će se u slučaju uporabe pirotehničkih sredstava.

Praćenje događaja uživo bit će odlučujuće u procjeni krimena. Odgovornost za nerede snose navijači, organizatori i klubovi koji su odgovorni za distribuciju ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za organizaciju utakmice odgovorni su domaćini, ali kako će se distribucija ulaznica obavljati isključivo preko klubova, oni će biti odgovorni za njihovo ponašanje na gostovanjima", kazao je Skansi.

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović kazao je da je zbog nasilnog ponašanja navijača na i izvan stadiona ugrožena i sigurnost "običnih" građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo posebnu pozornost posvetiti licenciranju stadiona na kojima se mogu igrati utakmice, ali na žalost unaprijed znamo da većina naših stadiona ne zadovoljava ni minimum sigurnosnih kriterija, a samo na jednom su postavljeni brojači na ulazima i video kontrole", rekao je Vrbanović i najavio da će se u suradnji sa MUP-om posebna pozornost posvetiti edukaciji zaštitarskih službi u spriječavanju unošenja pirotehničkih sredstava na stadione.

Posao policije je da provjeravaju zaštitarske ekipe i vrše nadzor. Najučinkovitija mjera je zabrana dolaska na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisustvo suca za prekršaje ulazi u primjenu - odmah.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo