AFERA KAMIONI / Kaznena prijava Rončeviću i Bačiću

Image

Bivši ministar obrane Berislav Rončević i njegov pomoćnik Ivo Bačić kazneno prijavljeni USKOK-u zbog nabave vojnih kamiona 2004. godine.

31.7.2009.
10:45
VOYO logo

ZAGREB - Policija je USKOK-u u petak podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegovog pomoćnika Ive Bačića. U USKOK-u su potvrdili da su zaprimili prijavu ali nisu htjeli otkriti sadržaj prijave niti kada će USKOK donijeti državnoodvjetničku odluku u tom slučaju.

Iako nije poznato na čemu će se temeljiti kaznene prijave, pretpostavlja se da će Rončević i Bačić u prvom redu odgovarati za sklapanje ugovora s tvrtkom Eurokamion i to mimo natječaja, čime je državni proračun oštećen za 10 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berislav Rončević ocijenio je u petak prije objave kaznene prijave da će to biti politički motiviran postupak, ali nije htio obrazložiti o kakvoj se se političkoj motivaciji radi.

"Po mojoj ocjeni, to je politički motiviran postupak. Ako se na ovome ustraje to će valjda biti prvi puta da netko bude kazneno gonjen zato što je provodio zakone Republike Hrvatske", rekao je Rončević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da je apsolutno identičan postupak nabave rađen i kod kupnje vatrogasnih vozila. "Potpuno isto, sve faze postupka, i jedne i druge, su jednake. Ono je sukladno zakonu, ovo se proglašava kriminalom", rekao je Rončević, koji nije želio odgovoriti na pitanje novinara tko radi protiv njega i kakvoj se političkoj motivaciji radi.

Je li riječ o političkoj motivaciji novinari su pitali i člana saborskog istražnog povjerenstva za vojne kamione Andriju Hebrang (HDZ), koji je i na povjerenstvu i u sabornici snažno branio Rončevića, tvrdeći da je nevin oklevetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državna tijela nisu do sada dala ni jednu negativnu rečenicu o toj nabavi i zbog toga sam i ja govorio da je riječ o političkom procesu", rekao je Hebrang, ističući da su sve po Rončevića inkriminirajuće izjave dolazile iz političkih krugova, a ne iz državnih tijela koje provode istragu.

Hebrang naglašava da se o kaznenoj prijavi tek nagađa, da o tome pišu mediji, a da se iz MUP-a i DORH-a još uvijek ne oglašavaju o tome hoće li prijave uopće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan bi li i dalje za Rončevića "stavio ruku u vatru", odgovorio je: "Kada vidim materijale da je kriv, onda ću je povući iz vatre".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo