Dovršena istraga / Kaznene prijave za ratni zločin protiv 21 pripadnika bivše JNA

Image

Šibenska policija podnijela je kaznene prijave za ratni zločin protiv 21 pripadnika bivše JNA, od kojih su svi nedostupni hrvatskom pravosuđu, a koje sumnjiči da su u proljeće 1992. u Kninu fizički i psihički zlostavljali 23 pripadnika HVO-a koje su zarobili kod Kupresa (BIH).

25.9.2013.
10:43
VOYO logo

PU šibensko-kninska jutros je priopćila da je dovršila kriminalističko istraživanje protiv 21 osobe osumnjičene za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni, kao vojni policajci bivše JNA, od 6. do 11. travnja 1992. prilikom napada i zauzimanja kupreškog područja zarobili 23 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odveli su ih u vojni zatvor na kninskom području gdje su ih fizički i psihički zlostavljali, a takvu torturu nad njima nastavili su od 24. travnja do 14. svibnja iste godine u okružnom zatvoru u Kninu, gdje su premjestili zarobljenike.

Od posljedica zlostavljanja dvojica su umrla, a ostali su trajni invalidi, ističu u šibenskoj policiji te dodaju kako su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo