PLAN MU SE IZJALOVIO / Kinez lažno novačio sugrađane u američku vojsku

Image

Jedan Kinez iz Kalifornije mislio je da je došao na briljantnu ideju kako zaraditi koji dolar više, no zbog svog plana sada je osuđen na tri godine zatvora. Yupeng Deng novačio je kineske državljane u lašnu američku vojnu postrojbu te im naplačivao upisninu u iznosu od 300 do 450 dolara.

30.6.2011.
6:40
VOYO logo

LOS ANGELES - Yupeng Deng osuđen je na trogodišnju zatvorsku kaznu jer je pozivao kineske useljenike da se pridruže lažnoj američkoj vojnoj postrojbi koja im jamči dobivanje američkog državljanstva.

Deng, koji je sam sebe proglasio vrhovnim zapovjednikom, uspjeo je uvjeriti oko 200 svojih sugrađana  iz različitih djelova SAD-a u istinitost svoje priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj poduzetni 51-godišnjak u sklopu "vojne obuke" naivnim novacima dijelio je vojne odore,  podučavao ih kako se ponašati tijekom sudjelovanja u paradama u predgrađima Los Angelesa te ih je odveo u muzej vojnog zrakoplovstva.

Deng je uhićen nakon FBI-ove istrage u travnju, a u srijedu je pred višim sudom u Los Angelesu priznao sve točke optužbe i dobio trogodišnju zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo