van iz centra / Klinika za dječje bolesti seli se iznad Vinogradske bolnice?

RTL Danas doznaje novi plan za Kliniku za dječje bolesti iz Klaićeve iznad Vinogradske bolnice

14.2.2015.
18:31
VOYO logo

Hoće li ministar zdravlja Siniša Varga ostati upamćen po aferama ili kao prvi ministar koji je uspio riješiti problem Klinike za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj ulici? Sve su glasnije najave da će odjel onkologije preseliti u Kliniku za tumore, a traži se i trajno rješenje za bolnicu. Najnovija lokacija koja se spominje je zemljište iznad Vinogradske bolnice. Konačna odluka o preseljenju u novi i veći prostor znat će se idućeg tjedna.

"U Klinici za tumore ne postoji pedijatrija. Ne postoji niti jedan pedijatar niti hitna pedijatrijska služba niti ostale službe koje bi pomogle djeci. To je kompletno bolnica za odrasle", rekla je predsjednica udruge Ljubav na djeluLjiljana Vuletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U udruzi bolničkih liječnika također smatraju da onkološki pacijent uz sebe moraju imati cijeli tim liječnika.

Dugotrajno rješenje za cijelu bolnicu je izgradnja nove zgrade. Najnovija lokacija koja se razmatra je zemljište iznad bolnice Sestara Milosrdnica, a opcija je i ono na južnoj strani bolnice u Dubravi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od izglednih je građevinsko zemljište na južnoj ledini KB Dubrava koje je po GUP-u građevinsko zemljište za zdravstvenu namjenu to može se iskoristiti za to", istaknuo je ministar zdravlja Siniša Varga.

Roditelji oboljele djece se samo nadaju da se bolnicu ne iskorištava u predizbornoj utakmici, već da će ministar Varga konačno riješiti problem za koji se godinama ne pronalazi pravi lijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo