PROMETNI KAOS / Kobne poledice u Njemačkoj

Tri osobe su poginule, a 40 ih je ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se dogodile zbog snijega i leda na cestama.

30.1.2010.
14:37
VOYO logo

BERLIN - Tri su osobe poginule, a deseci su ozlijeđeni u prometnom kaosu izazvanom novim obilnim snježnim padalinama u Njemačkoj, javljaju agencije u subotu.

Policija je priopćila da je u saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestafliji u petak navečer i tijekom jutra u subotu bilo oko 300 prometnih nesreća . Jedna osoba je poginula, a 40 ih je ozlijeđeno. Još su dvije osobe stradale na ledom prekrivenim cestama u Bavarskoj, javlja agencija AP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove obilne snježne padaline zatvorile su glavne ceste i prekinule željeznički promet na sjeveru Njemačke.

Najgore je pogođena savezna država Mecklenburg-Zapadna Pomeranija, koja je pokrivena snijegom od sredine prosinca. Glavni prometni pravci su zatvoreni zbog nesreća, a u snijegu su ostale zametene i dvije ralice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni autobusni prijevoz u lučkom gradu Rostocku je prekinut jer je preko noći palo 30 centimetara novoga snijega, a gradski nogometni klub je otkazao utakmicu.

Mađarsku zatrpao snijeg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snježne padaline probleme stvaraju i Mađarima. Državni meteorološki zavod objavio je najvišu razinu opasnosti jer bi, prema prognozama, do ponoći u središtu zemlje moglo pasti i do 20 cm snijega.

"Obilan bi snijeg u nedjelju mogao zahvatiti i istočni dio zemlje", stoji u priopćenju te se dodaje da situaciju pogoršava snažan vjetar. Cestovni promet je usporen, a vlakovi kasne od 15 do 20 minuta. Međunarodna zračna luka u Budimpešti tijekom jutra je bila privremeno zatvorena kako bi se piste očistile od snježnih nanosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo