stabilizacija vremena / Konačno: Pred nama su sunčani dani!

Image
Foto: RTL

Konačno možemo spremiti kišobrane i deblje jakne jer ovaj tjedan će nas grijati temperature iznad 20 stupnjava. Sabilno i sunčano vrijeme dominirat će sve do nedjelje.

5.5.2014.
12:33
RTL
VOYO logo

Nakon nestabilnog travnja prošaranog kišom, grmljavinom i sunčanim razdobljima, početak svibnja donosi toplije i sunčanije vrijeme.

Konačno možemo spremiti kišobrane i deblje jakne jer ovaj tjedan će nas grijati temperature iznad 20 stupnjava. Sabilno i sunčano vrijeme dominirat će sve do nedjelje, a možda i duže.

U utorak će prevladavati sunčano. Ujutro je mjestimice u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla, a pri tlu ponegdje slab mraz. Vjetar će biti većinom slab, u drugome dijelu dana ponegdje umjeren jugoistočni i južni, u gorju jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura bit će između 1 i 7, na Jadranu 8 i 13, a najviša dnevna od 17 do 23 Celzijeva stupnja.

U srijedu se očekuje slično vrijeme. Tijekom poslijepodneva u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu umjereno će se naoblačiti, a moguća je i kratkotrajna slaba kiša ili lokalni pljusak, osobito u noći na četvrtak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo, na sjevernom dijelu i umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od šest do 11, a na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva. Najviša dnevna u cijeloj zemlji bit će od 18 do 23 stupnja, u Lici koji stupanj niža.

U četvrtak i petak posvuda će biti pretežno sunčano uz mjestimice slabu do umjerenu naoblaku. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od sedam do 12, a na Jadranu od 13 do 17 stupnjeva. Najviša dnevna u cijeloj zemlji kretat će se od 18 do 23 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo