ODLUKA NOVOG MINISTRA / Kontaktirao Sanadera, uhvaćen kamerom pa suspendiran!

Image
Foto: CROPIX

Šef Uprave za posebne poslove sigurnosti i bivši Sanaderov tjelohranitelj udaljen je iz službe nakon što su mediji objavili njegovu fotografiju iz koje se zaključuje da je kontaktirao tog "okrivljenika za više teških kaznenih djela".

28.12.2011.
11:02
CROPIX
VOYO logo

Davor Blažević privremeno je udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti nakon što su u javnosti procurile fotografije iz kojih se zaključuje da je kontaktirao sa Sanaderom.

"Rješenjem ministra unutarnjih poslova, gospodina Ranka Ostojića, temeljem članka 112., st. 3. Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti", stoji u priopćenju medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je objašnjeno i zašto ga udaljavaju iz službe.

"Dana 28. prosinca 2011. godine u dnevnom tisku objavljene su fotografije iz kojih se zaključuje da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode. Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Davora Blaževića biti će pokrenut stegovni postupak", stoji u zaključku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Blažević, šef Uprave za posebne poslove sigurnosti, bio je glavni Sanaderov tjelohranitelj. I njega je USKOK ispitivao u istrazi o Fimi Mediji. On je na Badnjak snimljen kako dostavlja dva paketa nepoznatog sadržaja branitelju Ive Sanadera, zagrebačkom odvjetniku Goranu Suiću, što je snimio reporter Jutarnjeg lista 24. prosinca ispred Suićeva odvjetničkog ureda u središtu Zagreba, u Domagojevoj ulici na kućnom broju 14. Za to vrijeme, Ivo Sanader je bio u neposrednoj blizini, u Suićevu uredu. Blažević je pred ured stigao u crvenom Audiju A3 s vozačem.

Nakon što se Suić u zelenoj kariranoj košulji spustio iz ureda, Blažević je iz prtljažnika izvadio dva paketa i prebacio ih u odvjetnikov Mercedes ML. Bivši Sanaderov tjelohranitelj bio je u sportskoj odjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon primopredaje, Blažević i njegov vozač ušli su u zgradu gdje je tada bio i Sanader, te se tamo zadržali 20-ak minuta. Fotoreporeter Jutarnjeg lista tvrdi da je Sanader nakon povratka pred svoju vilu u Kozarčevoj ulici, iz Suićeva automobila uzeo pakete i unio sa sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo