NIJE MOGLA GLEDATI FILM / Kontroverznu autoricu sabotirali u Cinestaru?

Image
Foto: PIXSELL

Tri uzastopna, neuspjela pokušaja projekcije u publici su izazvala komentare da je riječ o sabotaži. U međuvremenu gledateljima se obratila znanstvenica Reisman i redatelj Tate nastojeći usmeno predočiti sadržaj i intenciju filma, ali i povesti raspravu o uvođenja zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

30.1.2013.
7:40
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Američka znanstvenica JudithReisman, koja ovoga tjedna boravi u Hrvatskoj, u utorak navečer je trebala nazočiti zagrebačkoj projekciji kontroverznoga dokumentarnog filma redatelja TimothyjaTatea "Kinseyevi pedofili, tajna povijest", koja je, unatoč velikom interesu javnosti, otkazana zbog tehničkih poteškoća.

Najavljeni dokumentarac o istraživanjima pionira seksualne revolucije AlfredaKinseya (1894.-1956.) ispunio je gledateljima veliku dvoranu Cinestar Branimir centra gotovo do posljednjeg mjesta, a nazočan je bio i autor, britanski novinar i scenarist Timothy Tate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri uzastopna, neuspjela pokušaja projekcije u publici su izazvala komentare da je riječ o sabotaži. U međuvremenu gledateljima su se obratili znanstvenica Reisman i redatelj Tate nastojeći usmeno predočiti sadržaj i intenciju filma, ali i povesti raspravu o uvođenja zdravstvenog odgoja u hrvatske škole.

Ponovno uz tehničke poteškoće zbog neispravnih mikrofona, istaknuli su da je riječ o filmu koji razotkriva pravu istinu o radu "oca seksualne revolucije, pedofila koji je promijenio svijet, a svoju tvrdnju da su ljudi seksualna bića od rođenja, potkrepljivao eksplicitnim dokazima o seksualnim odnosima djece s odraslima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film razotkriva rad Instituta za spolna istraživanja, koji je Kinsey osnovao 1947. godine u sklopu sveučilišta u Indiani. Njegova istraživanja na području seksologije izazvala su žestoke kritike 50-ih godina i smatra se da su duboko utjecala na društvene vrijednosti i moral, kako u SAD-u, tako i u svijetu.

Redatelj Timothy Tate rekao je da je istraživao i posljedice koje je Kisneyevo istraživanje ostavilo na ispitivanoj djeci, ali i na društvu u cjelini koje je seksualna revolucija značajno izmijenila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom rasprave s gledateljima, koji su redom podupirali stavove Judith Reisman, više je puta spominjan i AleksandarŠtulhofer, jedan od autora Zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama, a s kojim bi Reisman u srijedu trebala sučeliti stajališta na tribini Filozofskog fakulteta u Zagrebu. "Treba znati da je Štulhofer suradnik Kisneyevog instituta i da na tome bazira svoja znanstvena stajališta", upozorio je Tate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo