bebi se žurilo / Korčulanka rodila sina u helikopteru iznad otoka Brača!

Majka (32) je rodila dječaka nešto prije nadlijetanja Brača, 20-ak minuta prije planiranog slijetanja na helidrom KBC-a Split

16.4.2015.
16:27
VOYO logo

Na hitnom medicinskom letu s Korčule do Splita, u helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Mi-8 MTV, u četvrtak oko 9,30 sati rođena je beba.

Majka (32) je rodila dječaka nešto prije nadlijetanja Brača, 20-ak minuta prije planiranog slijetanja na helidrom KBC-a Split, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze u sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poroda u zraku beba je zbrinuta u rodilištu splitskih Firula, objavio je MORH.

Letačka posada ETH zadnji je porod u helikopteru imala 30. kolovoza 2013. kada je također majka iz Korčule sretno rodila dječaka u helikopteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista je posada odmah po slijetanju na helidrom Firule dobila dojavu o još jednom hitnom prijevozu trudnice iz Dubrovnika te je odmah poletjela prema Dubrovniku i dovezla i drugu trudnicu do KBC-a Split.

Kapetan posade bojnik KrešimirMatan rekao je kako ih je nakon desetak minuta leta iz Korčule liječnik iz kabine helikoptera obavijestio da je upravo krenuo porod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uključili smo grijanje u helikopteru, let je protekao mirno i uredno do slijetanja na Firule gdje smo uspjeli na brzinu čestitati majci na rođenju dječaka. Najvažnije je bilo čuti kako su i majka i beba jako dobro, a naša je posada morala odmah krenuti na još jednu zadaću prijevoza trudnice iz Dubrovnika", rekao je Matan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo