BITKA S VIRUSOM / ANKETA Imate li povjerenja u Stožer? Hrvatska bilježi drugi najgori dan otkad traje epidemija

Image
Foto: Pixsell

Djeca su ih donedavno crtala kao superjunake, ali čini se da članovi Stožera više ne uživaju toliku popularnost

25.6.2020.
16:01
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska u posljednja 24 sata broji 95 novih slučajeva zarazekoronavirusom, što je drugi po redu najgori dan otkako bolest hara zemljom. I ništa ne može biti slučajno.

Image
Nagli rast /

Najnoviji podaci Nacionalnog stožera: Potvrđeno je da imamo 95 novooboljelih u 24 sata!

Image
Nagli rast /

Najnoviji podaci Nacionalnog stožera: Potvrđeno je da imamo 95 novooboljelih u 24 sata!

Mjere sprečavanja širenja su počele popuštati s početkomsvibnja, da bi s krajem tog mjeseca i kroz gotovo cijeli lipanj situacija bila idealna. Ali, u takvoj idili došlo je do opuštanja, kao što je došlo i do neodgovornog ponašanja onih najodgovornijih, čiji su loš primjer slijedili ostali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Političari se u kampanji grle, ljube, rukuju, poziraju, organiziraju veće skupove i konstantno su u doticaju s građanima. Trgovine više ne paze koliko je osoba u njima, u javnomprijevozu su gužve kao i prije epidemije, malo tko je nosio maske i rukavice, a iz Stožera su obavještavali da problema nema.

Istovremeno, otvorene su granice, kako naše, tako i Europske unije, što je omogućili priljev turista i početak spašavanja sezone. Članovi Stožera bezbrižno su se okrenuli političkim karijerama i borbi za novi mandat ove Vlade kroz svoje izborne jedinice, na kojima su nositelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi se tome pridavalo previše pažnje da koronavirus nije počeo harati istom mjerom kao prije dva i tri mjeseca. Turnir u Zadru bila je ta kap koja je prelila čašu, a uslijedila je malo nakon vijesti da čak i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak mora biti u smaoizolaciji.

Taj Zadar bio je direktan primjer kako neodgovorno ponašanje može utjecati na situaciju. Koju je pogoršao premijer Andrej Plenković dodirivanjem zaraženog Novaka Đokovića pa potom odbijanja odlaska u samoizolaciju, što su Stožer i (ne)ovisni stručnjaci opravdali. No, javnost se baš i ne slaže s tim jer isti Stožer i isti stručnjaci do prije dva mjeseca u takvoj bi situaciji reagirali podosta žustro i slučajno baš kad traje kampanja priča se okrenula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, možda su kritičari pregrubi prema njima, svaku situaciju argumentiraju na stručan način, a pomaže i što je premijer bio negativan na testiranju.

Kako god, nekako ostaje dojam da su članovi Stožera izgubili onaj dio sebe zbog kojeg su ih djeca crtala kao superjunake, a javnost se bespogovorno pridržavala svake upute. Što je rezultiralo minimalnim brojem oboljelih, a Hrvatsku pozicioniralo na sami vrh zemalja koje su primjer ostalima po pitanja pristupanja epidemiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, recite nam sami u anketi niže, kako sad gledate na Stožer...

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo