Pomažu starijima i nemoćnima / BBB i Torcida u jeku epidemije pokazali veliko srce: 'Ne želimo samopromociju, želimo pomoći...'

Image
Foto: PIXSELL/Shutterstock

Osim što organiziraju akcije pomaganja starijim i nemoćnim građanima, iz Torcide su sudjelovali u selidbi bolnice

17.3.2020.
12:55
PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

I navijači u ovo vrijeme pokazuju svoju dobru stranu. Nisu oni samo grubijani, manijaci i huligani. BBB Špansko i Torcida Metković odlučili su dati i svoj obol u borbi protiv koronavirusa. Žele pomoći starijim građanima i onima koji su nemoćni. 

Kod Bad Blue Boysa lavinu je pokrenula objava u Facebook grupi "Zakaj volim Špansko". Tu je Danijel Perić objavio kako se i oni priključuju borbi te pomažu najugroženijima te ljudima koji su u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovim teškim i izazovnim trenutcima moramo pokazati SNAGU I ZAJEDNIŠTVO!
BBB Špansko su pokrenuli akciju "Plavo Srce " za svoje najugroženije susjede kao i one koji su u samoizolaciji. Dostava ljekova , higijenske potrepštine , namirnice , pošta itd itd. PLAVA VOJSKA TU JE!

Ps. Molim Vas da ova poruka dođe do onih kojima smo potrebni!", stoji u njegovoj objavi u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo ga da nam kaže kako cijela priča ide. Prvo što nam je rekao jest da to ne rade zbog medija, već samo žele pomoći.

"Gledajte, mi ovo stvarno ne radimo zbog samopromocije ili da budemo u medijima, mi samo želimo pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna. Ljudi nas zovu od jutra, a tek jučer sam stavio objavu. Imamo oko 30-ak volontera u svakom kvartu u Zagrebu koji mogu pomoći, a planiramo uključiti i sve naše diljem Hrvatske", rekao je Danijel Perić za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako pomažu s nabavkom hrane, lijekova, preuzimanjem pošte, ali i ako treba nekoga negdje odvesti, posjeduju i putnički kombi. 

Kod Torcide, priča je počela prvo s objavom na Instagramu Torcide Split na neslužbenoj stranici gdje su napisali kako su dobili poziv da pomognu u preseljenju bolnice Križine na Firule u Splitu. Pozivu su se odazvali, ali akcija je išla i dalje. U utorak su pod vodstvom glavne sestre Dolores Poljak sudjelovali u preseljenju kreveta, nosili su kutije i drugi namještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Momci iz Torcide pomažu u selidbi bolnice u Splitu: 'Ovo je jedan od najvećih izazova za nas i grad'

Image

Momci iz Torcide pomažu u selidbi bolnice u Splitu: 'Ovo je jedan od najvećih izazova za nas i grad'

Torcida Metković pozvala je sve svoje članove da se stave na raspolaganje starijim i nemoćnim osobama grada Metkovića. Također, ponudili su pomoć i Domu zdravlja Metković te Gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavno su poručili: "Nitko se u ovim vremenima ne smije osjećati sam!".

Kako nam je rekao Matej Petrić iz Torcide Metković, što god će netko trebati, oni su tu na raspolaganju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak smo stavili obavijest, za sada se još nitko nie javio da mu treba pomoć, ali kad god bude, mi smo tu da pomognemo. Ako treba nekome otići u trgovinu ili bilo što drugo, stvarno nam nije problem. Znamo da svaka sitnica puno znači u ovo vrijeme. Nisam siguran 100 posto, ali akcija bi se trebala proširiti i na cijelu Dolinu Neretve", kazao je Matej Petrić za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo