na sjednici vlade / Beroš: 'Danas imamo 486 novih slučajeva zaraze. Svjedočimo epidemiji necijepljenih. 80 posto preminulih nije bilo cijepljeno'

"Niti jedna od 20 preminulih osoba mlađih od 60 godina nije bila cijepljena ili je primila tek jednu dozu", informirao je Beroš

19.8.2021.
10:30
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na sjednici Vlade o situaciji s epidemijom koronavirusa.  

U Hrvatskoj danas imamo 486 novih slučaja zaraze covidom. Udio zaraženih u testiranima je 4,88 posto. U bolnicama je 235 osoba od kojih je na respiratoru 26. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojke neumoljivo dokazuju: u posljednih 14 dana od 3697 osoba s pozitivnih testom  čak njih 85,72 posto nije bilo cijepljeno. Od 221 hospitalizirane osobe njih 87 posto nije bilo cijepljeno. Od 1. lipnja do 17. kolovoza preminulo je 254 osoba, a 80 posto preminulih nije bilo cijepljeno. Niti jedna od 20 preminulih osoba mlađih od 60 godina nije bila cijepljena ili je primila tek jednu dozu", informirao je Beroš.  

Rekao je da stopa novih slučajeva zaraze raste peti tjedan za redom, a na tjednoj razini stopa rasta je 50,6 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sjednica vlade /

Plenković: 'Nadamo se da će i na današnjoj koronakarti obala ostati narančasta'

Image
sjednica vlade /

Plenković: 'Nadamo se da će i na današnjoj koronakarti obala ostati narančasta'

"Više brine činjenica slabog intenziteta rasta stope cijepljenih građana. Svjedočimo epidemiji necijepljenih. Epidemija u Hrvatskoj bez sumnje najviše pogađa necijepljene", poručio je dodavši da će zbog toga jesen biti novi izazov.  

"Toksična kombinacija relativno visokog udjela necijepljenih i nepridržavanja mjera može dovesti do povećanja broja oboljelih, novih žarišta i hospitalizacija. Epidemija iscrpljuje - zdravstvene djelatnike i sve koji su izgubili najmilije zbog koronavirusa", istaknuo je dodavši da utječe i na mentalno zdravlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da se sve to ne mora događati jer imamo cjepivo. 

"Nitko od nas nije otok. Koliko dugo ćemo ostati u narančastom ili zelenom ovisi o svakom od nas. Sada je zadnji vlak za epidemiološki mirnu i sigurnu jesen", zaključio je Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo