pojasnio cijelu situaciju / Beroš komentirao druženje s Ninom Badrić: 'Nije detektirana kao kontakt, nisam bio ugrožen'

Image
Foto: Instagram

Poručio je kako da će danas biti više oboljelih nego jučer, a objasnio je i zašto

18.8.2020.
13:49
Instagram
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš sastao se a s epidmeiolozima, drugim liječnicima, medicinskim sestrama i ravnateljima bolnica i kliničkim centara na kojem su razrađivani scenariji za jesen i borbu s koronavirusom.

Razgovarali su o tome što sustav i zdravstvene radnike čeka najesen, kao i potencijalnom testiranju zdravstvenih radnika po povratku s godišnjeg odmora kako bi se spriječilo da virus uđe u zdravstveni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se testiranja zdravstvenih radnikaministar kaže kako načelnog stava u ovom trenutku nema.

''Ono što je potpuno jasno jest da će svaki zdravstveni radnik koji se vraća s godišnjeg odmora sa svojim neposrednim rukovoditeljem proći određeni upitnik i analizu, gdje će navesti koji su to sve elementi koji su suspektni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što stalno promišljamo je kako povećati testiranje. Jučer smo čuli da dolaze novi i daleko pouzdaniji testovi. Razmišljamo i kako pomoći turistima u Hrvatskoj, pa čak i za njih omogućiti testiranje. Nalazimo određene načine kako tome doskočiti", kazao je ministar i dodao kako sve veći broj poslodavaca želi da se njihovi radnici testiraju prije povratka na posao.

Image
LOKALNI STOŽERI /

Turisti nas napuštaju, ali ne i uznemirujuće brojke zaraženih: Na zabrinjavajućih smo 144 slučajeva!

Image
LOKALNI STOŽERI /

Turisti nas napuštaju, ali ne i uznemirujuće brojke zaraženih: Na zabrinjavajućih smo 144 slučajeva!

Osvrnuo se i na posjete u bolnicama rekavši da su prakse u različitim ustavnovama različite jer svaka ima drugačije infrastrukturne uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu sve bolnice iste. Moramo donijeti okvir, ali jasno je da ne možemo za svaku pojedinu zdravstvenu ustanovu dati upravo onakvu uputu koja će biti optimalna", kazao je.

Radi se i na edukacijama mladih liječnika koji su u fazi tzv. "rada pod nadzorom". Oni bi mogli pomoći epidemiolozima i raditi izvide i sve elemente za koje epidemiolozi procjene da mogu raditi, a da pritom ne ugrožavaju niti jedan aspekt struke, pojasnio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako da će danas biti više oboljelih nego jučer, a objasnio je i zašto:

"Točan podatak oboljelih dobit ćete u 14 sati, ali mogu reći da će broj oboljelih biti viši nego što je bio jučer, a razlog je taj jer liječnici obiteljske medicine ne rade preko vikenda, pa nisu upućivali pacijente. Zasigurno će dana broj biti viši nego jučer".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na medijske napise da je bio na druženju na kojem je sudjelovala i Nina Badrić. Pojasnio je cijelu situaciju.

"Kontaktirao sam Nastavni zavod za javno zdravstvo i kolegicu koja je nakon uvida u njihove podatke kazala da Badrić nije zabilježena kao kontakt nakon tog zbivanja na Korčuli 6. kolovoza. Nitko s tog zbivanja nije bio pozitivan. Spominjalo se da je tamo bila i Severina, a to nije bilo točno", kazao je i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nina Badrić nigdje nije detektirana kao kontakt, nema određenu mjeru samoizolacije i mislim da nisam osobno bio ugrožem'', javlja N1.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo