borba s virusom / Beroš: 'Za sve građane koji se žele testirati pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene'

Image
Foto: Matija Habljak/Milan Sabic/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/Milan Sabic/PIXSELL

Testiranje u javno-zdravstvenim ustanovama stoji 1.500 kuna

11.7.2020.
9:01
Matija Habljak/Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva, Vili Beroš u subotu je na Facebooku je objavio kako će država pokušati osigurati prihvatljivije cijene testiranja na koronavirus za građane kod kojih se nisu razvili simptomi bolesti, a oni sumnjaju da su zaraženi, odnosno, zbog svojih potreba žele se testirati.

Testiranje u javno-zdravstvenim ustanovama stoji 1.500 kuna. U privatnim ambulantama, serološka testiranja se porvode po cijeni od 150 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Testiranje na Covid-19 za sve hrvatske građane, kod kojih prema procjenama epidemiologa postoje indikacije, u potpunosti je besplatno. U Hrvatskoj se koristi jedan od najboljih testova s vrlo visokim postotkom pouzdanosti. On jest nešto skuplji, ali važna nam je točnost rezultata. Za sve građane koji se, zbog svojih potreba, žele testirati, pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene testiranja'', poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u petak je u Hrvatskoj zabilježeno do sad rekordnih 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Među njima su 104 pacijenta na bolničkom liječenju, od čega su na respiratoru četiri pacijenta. Dvije osobe su preminule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno su zabilježene 3532 osobe zaražene koronavirusom, od kojih je 117 preminulo, a 2377 se oporavilo. 

U samoizolaciji je trenutno 4608 osoba. Do danas je ukupno testirano 91.486 osoba, od toga 1722 u zadnja 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, Nacionalni stožer donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19.

Organizatori koji na okupljanju očekuju više od 100 osoba obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati tu obavijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, svi organizatori okupljanja s više od 100 sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se kod nekoga ustanovi zaraza virusom što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Kontrolu provedbe odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo