COVID-19 / Biograd na Moru postaje prihvat za pacijente: 'Imamo poseban tim isključivo za biogradsku bolnicu'

Image
Foto: RTL

Nakon kompletne dezinfekcije bolnice čiste se površine za prihvat lakše i srednje teško oboljelih od koronavirusa

30.3.2020.
20:18
RTL
VOYO logo

Biograd na Moru od žarišta zaraze postaje mjesto za prihvat lakše i srednje teških pacijenata. Bolnica je trenutačno prazna i dezinficirana, a vrata otvara kada se dio osoblja vrati iz samoizolacije.

Bit će to najvjerojatnije u petak kada prva grupa više neće biti potencijalno rizična. U ovom trenutku od 200 zaposlenika bolnice, čak je 171 u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadarskoj bolnici dva su liječnika pozitivna na virus, a ukupno 61 djelatnik je u samoizolaciji. Dobra vijest je da je specijalizantica pedijatrije i na ponovljenom testu negativna. Većina zaraženih je stabilno.

"17 pacijenata je smješteno u bolnicu Zadar na COVID odjel i od tih 17 jedna pacijentica je u JIL-u, znači JIL COVID. Njeno stanje je i dalje dosta teško, a na Odjelu COVID imamo još dva pacijenta koja su teže i razmatramo mogućnost o daljnjem liječenju i postupku prema njima", rekao je Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 28 ukupno zaraženih sa zadarskog područja, 16 je pacijenata i djelatnika biogradske bolnice.

"Ima poseban tim koji je isključivo za biogradsku bolnicu, Ortopedsku bolnicu tako da oni na dnevnoj bazi analiziraju sve kontakte. Trenutno je njih oko 300 u samoizolaciji", izjavio je Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji je i 171 djelatnik bolnice.

Od petka je sedmero novozaraženih na zadarskom području, a od toga šestero ima poveznice sa Specijalnom bolnicom za ortopediju Biograd na moru. No 29 članova medicinskog tima ove bolnice nije bilo povezano sa zaraženima i oni će nakon dezinfekcije moći nastaviti s radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kompletne dezinfekcije bolnice čiste se površine za prihvat lakše i srednje teško oboljelih od koronavirusa.

"Bolnica će narednih dana početi primati prve pacijente. Dobra vijest je što se situacija s našim kadrom popravlja budući da će krajem tjedna jedan dio našeg medicinskog osoblja izaći iz samoizolacije", poručio je Andrija Marcelić, ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su oprezni i s aktivnostima na otvorenome.

"Bio sam i u gradu, krećemo se odvojeno uvik, krećem se i gore po sjevernijim djelovima iznad grada, u redu", kazao je Dragan Kraljev iz Biograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idem u vrt normalno, nisam u kontaktu sa susjedima da smo, držimo razmak koji nam je preporučen", izjavila je Bepina Ivanović iz Biograda.

Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije i počasni građanin Zadra, zadarskoj je bolnici kupio prijenosni rendgen uređaj vrijedan oko 800 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javljaju se i naši sportaši iz cijelog svijeta. Od nogometaša, košarkaša, evo od jutros i Borna Ćorić je najavio donaciju prema zadarskoj bolnici", rekao je zadarski župan Božidar Longin.

Pomoć je poslala i Zadarskoj županiji prijateljska kineska regija Hainan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo