Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Cijene ne bi smjele rasti

Božinović: 'Nitko ne bi smio razmišljati kako dodatno zaraditi u ovoj situaciji. To nećemo dopustiti!'

Zbog navale na određene proizvode i povećanja cijena, Vlada je donijela odluku o iznimnim mjerama kontrole cijena

Ivana Franić/ 16.3.2020. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vlada u isto vrijeme rješava i dva popratna problema u krizi s koronavirusom - gužve na granicama i rast cijena u nekim trgovinama zbog pojačane potražnje.

Pojednostavljenje procedure smanjilo je gužve na granicama pa je u subotu navečer krenuo kamionski promet kroz Hrvatsku prema Mađarskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Uočivši da su neki trgovci već počeli iskorištavati veliku potražnju za određenim proizvodima u vrijeme pandemije koronavirusa, Vlada je na telefonskoj sjednici ograničila njihove cijene na iznos kakav je bio na kraju siječnja.

Trgovački centri su prazni, trgovine čekaju kupce, a oni slušaju preporuke i izbjegavaju moguće gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pomama za prehrambenim i higijenskim potrepštinama koja je vladala ovih dana sada je manja. A baš zbog navale na određene proizvode i povećanja njihove cijene, Vlada je donijela odluku o iznimnim mjerama kontrole cijena.

"Trgovina i tako ima povećane troškove i ne bi bilo dobro da samo trgovina snosi taj dio tereta, marže nije dirao nijedan trgovac, ali ne znamo koliko je došlo do porasta cijena u proteklih 45 dana u mesu, svinjetini i nekim drugim artiklima, gdje smo svjedoci da su cijene dosta rasle, ali u proizvodnji i skladištenju", kaže , potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije.

Upravo se čita

Image
utrkivali se?

Tešku prometnu nesreću u kojoj je kraj Mostara poginula obitelj skrivili hercegovački tajkun i sin tajkuna?

"Treba jako pohvaliti skladištare, vozače, blagajnice, blagajnike….Mislim da smo se svi uvjerili da izvrsno rade svoj posao", smatra ministar financija, .

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, poručuje:
"Sve ovo što smo napravili zajedno s ministrima unutarnjih poslova Srbije, BiH, Mađarske i Slovenije je omogućilo opskrbu građanima svih zemalja na ovom području i to je nešto od čega ne smijemo i nećemo odustati".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Božinović ističe: "Ovo sigurno nije trenutak kada bi bilo tko u biznisu trebao razmišljati o tome kako dodatno zaraditi u izvanrednoj situaciji. To nećemo dopustiti!"

"Mi ćemo kroz Državni inspektorat pratiti ta kretanja, bude li potrebe ili intervencije, ministar gospodarstva ovlašten je tom odlukom zabraniti izvoz tih proizvoda iz RH. Ovo je proces stvaranja alata da bismo mogli intervenirati bude li potrebno", kaže , ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta. 

Kada Vlada usvoji prijedloge da se nađe najpovoljniji trenutak za sazivanje sjednice Sabora i predstavljanje tih zakona, održat će se konzultacije s predstavnicima parlamentarnih klubova.

"13 zakonskih prijedloga iz resora ministarstava financija, turizma, rada, gospodarstva,  i još jedan iz poljoprivrede. Otprilike pet resora koji su najrelevantniji. I tu bismo išli s mjerama potpore gospodarstvu, da sve bude zakonito", rekao je premijer 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ivana Franić/ 16.3.2020. u 7:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
dugi covid

Dva čudna simptoma otkrivaju da ste imali koronu: Jedan užasava muškarce, a drugi žene

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba