Božinović: Od sutra više ne treba COVID potvrda za ući u prostore javne uprave. S bolnicama je drugačije

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Dio mjera se ublažava, ali ministar i dalje poziva na oprez od koronavirusa u danu u kojem je broj umrlih od COVID-a narastao na 15.069

28.2.2022.
14:45
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Stožera Civilne zaštite RH Davor Božinović objasnio je novinarima nakon izvanredne sjednice Vlade na što se donosi šest novih odluka o epidemiološkim mjerama.

Što se tiče rada trgovina, nošenja maski, javnog prijevoza i režima prelaska granica, to se produžuje do 31. ožujka. Mijenja se to da se sada na javnim okupljanjima može naći do 100 umjesto dosadašnjih do 50 ljudi na otvorenom, a u zatvorenim prostorima do 50 umjesto do sada do 25 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sutra se ukida obavezno testiranje i obavezno dokazivanje o testiranju, cijepljenosti ili preboljenju COVID-a 19, što je do sada bilo uvjet za slobodan pristup prostorima javne uprave.

To je ilustrirao time što ubuduće, primjerice, više neće trebati COVID potvrda za poštu, ali hoće za bolnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je dalje:

"Pratimo epidemiološku situaciju u zemlji i mogućnosti smanjenja širenja virusa. Usprkos tome što se zadnjih mjesec dana smanjuje broj zaraženih i preminulih, još uvijek se svi moramo ponašati odgovorno, a s ublažavanjem mjera moramo biti i oprezni i odmjereni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih 24 sata u Hrvatskoj je od COVID-a umrlo 39 ljudi, tako da je ukupan broj umrlih od početka pandemije narastao na 15.069.

Od danas u školama na nastavi više nije obavezno nositi masku, ali jest na hodnicima i drugim zajedničkim prostorima izvan učionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo