poruka javnosti / Božinović: 'Stožer nije i neće biti mjesto s kojeg se šalju političke poruke'

Kazao je kako politizacija može doći samo kroz pitanja

27.4.2020.
14:43
VOYO logo

"Nacionalni stožer civilne zaštite nije mjesto s kojeg se šalju političke poruke", izjavio je u ponedjeljak njegov voditelj Davor Božinović.

''Politizacija može doći samo kroz pitanja. Politizaciju sigurno potiče netko kome ona odgovara nakon dva mjeseca uspješnog rada Stožera'', odgovorio je Božinović na redovnoj konferenciji za novinare na pitanje politizira li se rad Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Već dva mjeseca izvještavamo o situaciji s virusom koji je zahvatio cijeli svijet. Dajemo vrlo precizne informacije o tome kako se ponašati i organizirati život. Donosimo mjere u cilju ispunjavanja prvog zahtjeva, a to je zaštita zdravlja i života ljudi", kazao je.

Sada smo u fazi ublažavanja mjera u kojoj Stožer ima još osjetljiviju ulogu u smislu praćenja efekata popuštanja mjera na zdravstvenu situaciju. Te su mjere tek počele i naravno da ćemo iz dana u dan pratiti kako se situacija razvija s namjerom da se više ne vratimo u restriktivna rješenja koja smo imali i da možemo ići u smjeru normalizacije života'', dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o prvom danu ublažavanja epidemioloških mjera, Božinović je istaknuo da inspekcije diljem zemlje obilaze objekte koji su otvoreni, a dosad nisu uočene nepravilnosti. "Utvrđene nepravilnosti rješavaju se u dogovoru s odgovornima", poručio je.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo