Brzo se proširio / Britanski soj u Zaboku? Pozitivno čak sedam đaka i učiteljica: 'Nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Razred u kojem je potvrđena korona bit će u karanteni 10 dana

4.3.2021.
11:53
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Učiteljica i sedmero đaka od njih 24 iz 4. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog pozitivno je na koronavirus.

Potvrdili su to za portal Ni Zagorje malo ravnatelj škole u Zaboku Tomislav Polanović i dr. Ivan Lipovac, voditelj Higijensko-epidemiološkog odjela zagorskog Zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, čini mi se da još nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika. Potvrđena je korona kod učiteljice i sedmero učenika. Prvo je bilo pozitivno njih šestero, sada je pozitivan nalaz došao za još jednoga", rekao je dr. Lipovac.

Kako ovakvu situaciju brzog širenja zaraze u zagorskim školama još nije bilo, osobito toliki broj pozitivnih u jednome razredu, sumnja se da je riječ o tzv. britanskom soju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatražili smo sekvenciranje na mutirajuće sojeve i čekamo rezultate. Može biti bilo koji soj, no kako je sada ovaj 'britanski' najčešći, moguće da je ovdje riječ o njemu", pojasnio je dr. Lipovac.

Kaže da situacija nije zabrinjavajuća ukoliko se škola pridržava epidemioloških mjera. Ravnatelj Polanović tvrdi da je sve pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što se virus pojavio u jednom odjeljenju 4. razreda, u samoizolaciju i na online nastavu poslali smo sve četvrte, ali i treće razrede jer su u istoj smjeni. Tu su i putnici u školskom autobusu, pa smo samoizolaciju odredili preventivno s obzirom da su djeca bila u kontaktu. Pratimo situaciju svakodnevno, u kontaktu smo s epidemiolozima, pridržavamo se svih propisanih epidemiloških mjera", kaže ravnatelj Polanović.

Razred u kojem je potvrđena korona bit će u karanteni 10 dana. Ostali razredi, koji su preventivno poslani u samoizolaciju, najavio je ravnatelj, vjerojatno će se u školu vratiti u ponedjeljak. Do tada svi nastavu prate online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo