zaraženo deset osoba / Capak: 'Nismo znali da su nekoliko dana imali temperaturu'; Boban najavio sankcije

Image
Foto: Pixsell

'Ne znam što što Škaričić misli napraviti, ali znam što ćemo mi napraviti', rekao je Blaženko Boban

8.4.2020.
9:30
Pixsell
VOYO logo

Splitski župan Blaženko Boban u razgovoru za N1 televiziju nagovijestio je da bi Ivanu Škaričiću na mjestu ravnatelja doma umirovljenika dani mogli biti odbrojani. Župan je rekao da će, ukoliko se pokaže da je u domu bilo nepravilnosti, odmah povući neke poteze.

"Ne znam što Škaričić misli napraviti, ali znam što ćemo mi napraviti", rekao je Boban dodavši da je evakuacija završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodilo se da je u naš Dom u Vukovarskoj ušla korona, odmah su alarmirani šef KBC-a te šefica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin. Mislim da su tijekom jutra svi štićenici prebačeni, svima je obavljen EKG i izvađena krv. Prosjek godina je 86 i oni su u dobrom stanju. Imamo 22 osobe preko 90 godina i uistinu se nadam da će im zdravstveno stanje ostati ovako dobro", poručio je župan Blaženko Boban.

"Brisevi će biti uzeti svim štićenicima i osoblju. Prema mojim informacijama, ostali štićenici su sigurni, virus se pojavio samo na jednom katu", kazao je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega, žao mi je zbog svih obitelji čiji članovi se nalaze na drugom katu. Tek sinoć sam saznao da su štićenici imali temperaturu, epidemiolozi će tokom dana napraviti izvještaj. Naravno da ću biti vrlo rigorozan prema svima za koje se utvrdi da su počinili nepravilnosti."

Image

Evakuacija korisnika doma za starije i nemoćne u Splitu: 10 štićenika je pozitivno na koronavirus

Image

Evakuacija korisnika doma za starije i nemoćne u Splitu: 10 štićenika je pozitivno na koronavirus

Capak: 'Nismo znali da su nekoliko dana imali temperaturu'

Gostujući u programu N1 televizije, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je splitski slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, dogodio nam se u Splitu proboj virusa u dom za umirovljenike. Ono što iz prve ruke od epidemiologa koji su bili na terenu znam da je nekoliko dana bilo nekoliko febrilnih štićenika doma koji su nepokretni. Radi se o jednom katu. Epidemiolozi su dali na testiranje nekoliko briseva štićenika, 10 je pozitivno, a ima još onih s blagim simptomima. Nakon diskusije s epidemiolozima i ravnateljicom zavoda za javno zdravstvo zaključili smo da bi najbolja varijanta bila da ih se evakuira iz doma u bolnicu", rekao je Capak.

Capak kaže da su prije desetak dana pojačali upute za domove za starije i nemoćne te da je među njima bila i uputa da se odmah posumnja na Covid-19 ako netko od štićenika ima temperaturu. Na pitanje je li do njih došla informacija da dio štićenika ima temperaturu, Capak kratko odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi to nismo znali", kazao je Capak.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo