Podaci županija / Pao novi rekord, prijavljeno više od 220 zaraženih: U Splitsko-dalmatinskoj županiji čak 75 novih slučajeva!

Image
Foto: PIXSELL

Većina zaraženih u Istri povezana je s mesnicom u Vrsaru

20.8.2020.
13:00
PIXSELL
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg rekordnog dana po broju novozaraženih koronavirusa, kada je zabilježeno 219 novih slučajeva, lokalni stožeri od jutra objavljuju nove podatke o oboljelima od Covida-19.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj i ženskoj osobi iz Zagreba koji trenutno borave u Općini Slivno te po jednoj muškoj osoba iz Konavala, Opuzena i Dubrovnika te jedna muška osoba iz Kule Norinske koja ima boravište u Dubrovniku.

Također, zaražena je starija muška osoba iz BiH koja je trenutno u Dubrovniku, kao i jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke. Za četiri osobe je utvrđeno kako su se zarazile izvan naše županije, dok se za ostale utvrđuje epidemiološka veza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom. U istom razdoblju zaprimljena su 62 negativna nalaza na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Tijekom posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji testirane su 94 osobe, a za šestero od njih u četvrtak pristigli nalazi su pozitivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćio županijski Stožer civilne zaštite, riječ je o četiri žene i dva muškarca mlađe životne dobi.

Četvero od njih su kontakti ranije koronavirusom zaraženih osoba, jedna se osoba vratila s godišnjeg odmora na moru, a za šestu osobu traje epidemiloška obrada radi utvrđenja izvora zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prebivalištu, dvije od tih osoba su s područja Grada Karlovca, jedna je iz Općine Draganić, jedna iz Barilovića, jedna iz Oguline, te jedna osoba iz Lasinje.

Do četvrtka u Karlovačkoj županiji koronavirusom zaražene su 152 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hospitalizaciji u Općoj bolnici Karlovac i dalje su dva muškarca, a pod mjerama samoizolacije su 193 osobe.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 538 obrađenih testova danas je 75 novooboljelih osoba pozitivno na Covid-19 (novi rekord nakon jučerašnjih 66) i to iz Splita 26, Podstrane 2, Sinja 6, Dugog Rata 4, Makarske 12, Kaštela 4, Starog Grada 1, Hvara 2, Solina 2, Vrlike 4, Šestanovca 1, Tučepi 3, Otoka 2, Imotskog 5 i Marine 1 osoba.

Od 75 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno 1193 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 15 Covid-19 pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije osobe se nalaze u karanteni od toga jedan hrvatski državljanin i jedan strani državljanin.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o tri bliska obiteljska kontakta prethodno zaraženih osoba. Među njima dvije su osobe starije životne dobi, a jedna srednje dobi, s blažim kliničkim slikama, koje se liječe kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta novozaražena osoba je žena srednjih godina, koja se epidemiološki još obrađuje i za sada je nepoznat izvor zaraze. Također se zbog blaže kliničke slike liječi kod kuće, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

U srijedu je jedna osoba zbog srednje teške kliničke slike s kućnog liječenja prevezena u Opću bolnicu Varaždin na bolničko liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Varaždinskoj županiji trenutno je 27 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga u Općoj bolnici Varaždin liječe se četiri osobe, a 23 se liječe izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 90 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Od jučer su u Međimurskoj županiji testirane 51 osobe i jedan je nalaz pozitivan. U Međimurskoj županiji tako je s današnjim danom 25 aktivnih slučajeva oboljenja. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, 19 osoba se vratilo s ljetovanja, četiri osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u Hrvatskoj s prijavljenim prebivalištem u Međimurskoj županiji, a preostale dvije osobe su samo s prebivalištem u Međimurskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novozaraženih koronavirosom, a deset osoba je izliječeno, priopćio je u četvrtak županijski Zavod za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među sedmoro novozaraženih po dvoje je iz Jastrebarskog, Velike Gorice i Zaprešića, a jedan novi pozitivni je u Samoboru.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 78 slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije devet osoba oboljelo je od Covida-19. Radi se o sedam osoba s prebivalištem na području Grada Šibenika, jednoj osobi s prebivalištem na području Pirovca i jednoj osobi iz Drniša. 

ZADARSKA ŽUPANIJA

"Devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji, a kod novooboljelih je uglavnom riječ o obiteljskim kontaktima ranije oboljelih. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je četvero na respiratoru", izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe. Oboljele osobe su s područja Primorsko-goranske te Šibensko-kninske županije. Na području Licko-senjske županije koriste izolaciju. 

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu danas je 44 novozaraženih. Osamanest novooboljelih osoba povratnici su s godišnjih odmora, a 11 su kontakti ranije oboljelih. Za osam novoozaraženih je negativna epidemiološka anamneza te je šest slučajeva uvezeno iz BiH i Kosova. Za jednu je osobu epidemiološka obrada u tijeku.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 13 slučajeva zaraze koronavirusom, 11 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 69 osoba, a ukupno je testirano 4691 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 137 uzoraka, svi uzorci su negativni.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

"U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 13 novih pozitivnih osoba na Covid-19 (7 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 2 osobe iz Cerne, 1 osoba iz Gradišta, 1 osoba iz Vukovara i 1 osoba iz Otoka), a jedna osoba je preminula.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 574, od kojih su 425 osoba izliječene, a ukupno je 8 preminulih osoba.

Trenutno je u Vukovarsko-srijemskoj županiji 27 osoba hospitalizirano.

U protekla 24 sata testirano je 345 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 7314.

U samoizolaciji na području županije je 189 osoba", priopćili su iz Stožera.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske obrađeno je ukupno 203 uzorka od kojih su pet bili pozitivni na koronavirus. Novooboljele osobe iz Osijeka, Vuke, Đakova, Petrijevaca i Našica.

Mjera samoizolacije određena je za 21 kontakt osobu novooboljelih, pa je sada u samoizolaciji ukupno 284 osoba. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano 18 pacijenta (pet manje nego jučer) od kojih su četiri na respiratoru. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je jedanaest novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji danas je devet novozaraženih. Novozaražene osobe su mlađe životne dobi.

Osmero njih su povratnici s godišnjeg odmora, uglavnom po Dalmaciji, a jedna je osoba došla iz Austrije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dva su nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Image
Zaštita od korone /

Maske koje same ubijaju virus stigle u Hrvatsku! Evo koliko koštaju i koliko ih možete koristiti

Image
Zaštita od korone /

Maske koje same ubijaju virus stigle u Hrvatsku! Evo koliko koštaju i koliko ih možete koristiti

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 320 uzoraka briseva (155 za administrativne potrebe) na Covid-19, od kojih je 27 pozitivno.

U 18 slučajeva radi se o osobama iz samoizolacije, bliskim kontakti s pozitivnim osobama, a povezani su s ranije izvještavanim događajima (objekt za preradu i prodaju mesa, predškolske ustanove u Puli i Vrsaru). Kod tri osobe radi se o uvezenim slučajevima (poslovni boravak u Republici Srbiji i boravak na području srednje Dalmacije). Za šest osoba u tijeku je epidemiološka obrada. Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 49 aktivnih Ccovid-19 pozitivnih osoba. U samoizolaciji se nalazi 170 osoba.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Iz Stožera Koprivničko-križevačke županije javljaju kako su u posljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 39 uzoraka.

Riječ je o mlađim osobama s koprivničkog i đurđevačkog područja, jedna osoba je kontakt zaražene osobe, a dvije osobe nisu povezane s trenutno aktivnim zaraženim slučajevima, već su razvile simptome bolesti nakon povratka s ljetovanja. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba te se u narednom razdoblju očekuje povećanje broja zaraženih osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA 

"Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe virusom SARS-CoV-2. Tri su žene mlađe, a jedna srednje životne dobi. Sve imaju blage simptome i nalaze se na kućnom liječenju. Jedna od njih je zdravstvena radnica. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije pozivaju na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera kako bi se spriječilo širenje zaraze. Broj testiranih, u posljednja 24 sata je bio 33", priopćio je tamošnji Stožer.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Na području Sisačko-moslavačke županije u posljednja 24 sata zabilježena je jedna osoba zaražena koronavirusom. Osoba je s područja grada Siska.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo