Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SKANDALI S CJEPIVOM

Cijepe u maramicu, koriste fiziološku otopinu, dolaze s 'lažnim' rukama. Provjerili smo muljaju li Hrvati oko...

Nevolja s cijepljenjem ima najviše ondje gdje se potvrde i najviše traže

Ružica Đukić/ 18.1.2022. u 21:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Brojimo više od 7 i pol tisuća novozaraženih, a broj preminulih i dalje je visok. Čak 55 osoba u posljednja 24 sata. Omikron hara Europom i ruši rekorde, ali dio Europe bori se i skandalima vezanim uz cijepljenje. 

Trideset i šestero ljudi, umjesto cjepivom, cijepili su fiziološkom otopinom u Domu zdravlja u slovenskom Šentjurju, a iz zdravstvene ustanove tvrde - došlo je do greške u razrjeđivanju cjepiva.

 "Gledajte, to su stvari koje se događaju. Nismo nepogrešivi, ni liječnici ni medicinske sestre. Najvažnije je da se to čim prije popravi", kazala je Bojana Beović, voditeljica slovenske savjetodavne skupine za cijepljenje. 

Nevolja s cijepljenjem ima najviše ondje gdje se potvrde i najviše traže. U Palermu u Italiji je uhićena medicinska sestra koja je cjepivo, umjesto u pacijente, ubrizgavala u maramicu. Praznom injekcijom potom je napravila trag uboda.

Slično se prije tjedan dana dogodilo i u Anconi. Kao da se igraju doktora. Cjepivo medicinski tehničar ubrziga u kanticu i za to dobije 400 eura po pacijentu. Optužen je za korupciju, krivotvorenje i rasipanje javnih dobara. Jedan od nevjerojatnijih slučajeva bio je kad se Talijan koji se nije želio cijepiti, a htio je imati COVID potvrdu, pojavio s gumenom, umjetnom rukom. Kad su njegove namjere raskrinkane, sve je priznao.

Medicinska sestra koja ga je u tome uhvatila, Filippa Bua kaže da je muškarac rekao da se radi o scenskom kostimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U većini pokušaja prijevara i oni koji cijepe i oni navodno cijepljeni imaju dogovor, ali u Njemačkoj se dogodilo nešto što ni pacijenti nisu očekivali. Liječnik, protivnik cijepljenja, lagao je da im ubrizgava cjepivo.

Čak 132 osobe morale su napraviti test na antitijela i ponoviti cijepljenje. Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara otkrio nam je ima li ovakvih ili sličnih slučajeva i u Hrvatskoj. 

"Na svu sreću Hrvatska komora medicinskih sestara nije imala nijednu prijavu ili pritužbu da se to kod nas radi. Ja sam uvjeren da naše medicinske sestre ne rade ovakve stvari", kaže. 

Danas je svijet obišla još jedna bizarna informacija. Češka pjevačica Hana Horka, protivnica cijepljenja, umrla je nakon što se namjerno zarazila koronavirusom kako bi dobila COVID potvrdu. 

Ružica Đukić/ 18.1.2022. u 21:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču