Još ne vrijedi u cijeloj EU / Covid putovnicu možete dobiti i ako ste cijepljeni samo jednom dozom. Evo kako

Image

Osim onih koji su cijepljeni s obje doze, Covid putovnicu mogu dobiti i osobe cijepljene jednom dozom, kao i oni koji su preboljeli Covid-19

1.6.2021.
11:26
VOYO logo

U Hrvatskoj se od danas, kao što smo već javili, izdaju digitalne zelene potvrde, popularnije zvane covid putovnice i to preko sustava e-Građani ili pak fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). 

Novost na portalu eudigitalnacovidpotvrda.hr na kojoj se možete informirati o putovnicama je da je mogu zatražiti i osobe koje su primile samo jednu dozu, no počinje im važiti 22. dan od cijepljenja, te že im važiti 20, odnosno 40 dana, ovisno o cjepivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
lakše kretanje /

Od danas se u Hrvatskoj izdaju 'covid putovnice', a evo tko može do nje i na koji način

Image
lakše kretanje /

Od danas se u Hrvatskoj izdaju 'covid putovnice', a evo tko može do nje i na koji način

Evo što kažu na portalu:

Osobe cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Potvrda će im biti valjana 210 dana od dana cijepljenja drugom dozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen). Potvrdu mogu zatražiti 22. dan od primitka doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 210 dana od dana cijepljenja.

Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (Pfizer, Moderna) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 42 dana od dana primitka cjepiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobe cijepljene prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze (AstraZeneca) mogu zatražiti potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva. Potvrda će im biti valjana 84 dana od dana primitka cjepiva.

Potvrde mogu dobiti i osobe koje su preboljele Covid-19 i to 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Potvrda je valjana 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U koje zemlje možete putovati?

EU digitalna COVID potvrda prihvaća se u državama članicama Europske unije te će "pomoći koordiniranom ublažavanju ograničenja koja su na snazi sukladno mjerama donesenima od strane pojedinih država članica", stoji na portalu. Zasad to ipak nisu sve zemlje, prvi dan važenja digitalne Covid putovnice, kako se neslužbeno doznaje,  radi se o 14-ak zemalja, no više će se znati nakon priopćenja Europske komisije koja se očekuje. Plan je da će do kraja lipnja biti uključene sve zemlje Unije, kao i neke druge s kojima će biti sklopljeni sporazumi.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo