borba s virusom / Delta varijanta se širi svijetom i javlja se nova zabrinutost: Izrael ponovo uveo maske, zatvoren dio Sydneja

Image
Foto: Shutterstock

Više zemalja suočava se s novim rastom slučajeva

26.6.2021.
9:31
Shutterstock
VOYO logo

Pandemija covida-19 čija se vrlo zarazna delta varijanta širi svijetom, izaziva novu zabrinutost: Australija je u petak ponovno zatvorila dijelove Sydneyja, a Izrael uveo obvezu nošenja maski u zatvorenim javnim prostorima. 

Zatvaranje Sydneyja

U Australiji, koja je dosad dosta uspješno suzbijala širenje zaraze, vlasti su naredile zatvaranje četiriju četvrti u središtu Sydneyja od petka u ponoć kako bi se spriječilo širenje delta varijante, prvi puta otkrivene u Indiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je 65 osoba ovaj tjedan imalo pozivan rezultat na testiranju za koronavirus, a svi su u vezi s vozačem koji je prevozio osoblje zračnih kompanija iz zračne luke u Sydneyju do hotela.

Više zemalja suočava se s novim rastom slučajeva, djelomično povezanih s varijantom delta, koja je već odgovorna za novo širenje zaraze u Velikoj Britaniji posljednjih nekoliko tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael je u petak objavio nove mjere zbog povećanog broja slučajeva: zemlja koja je provela široku kampanju cijepljenja, ponovno je uvela nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima i u tvrtkama.

Moskva, epicentar širenja delta varijante u Rusiji, objavila je da se vraća na rad od kuće za oko 30 posto zaposlenika tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također suočen s novim rastom slučajeva zbog varijante delta, Portugal je odlučio privremeno prekinuti popuštanje mjera a čak ih i ojačati u Lisabonu.

Berlin je dodao Portugal i Rusiju na popis zemalja "s varijantama", što praktično znači da se u Njemačku ne može ući iz te dvije zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska pak ima novo žarište koje je proizvelo  studentsko putovanje na Baleare.

Švicarska je od subote ukinula dobar dio restrikcija koje su još bile na snazi, i bit će lakše ući u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
istraživanje /

Izvrsne prognoze: Gubitak mirisa zbog covida-19 vjerojatno prestaje unutar 8 mjeseci

Image
istraživanje /

Izvrsne prognoze: Gubitak mirisa zbog covida-19 vjerojatno prestaje unutar 8 mjeseci

Problemi za Afriku

Island je u petak kao prva europska zemlja ukinuo sve mjere.

Afrika, koja daleko zaostaje za ostatkom svijeta u smislu cijepljenja, pogođena je trećim valom pandemije, koji je ponovno veliki izazov za bolničke sustave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko tisuća Južnoafrikanaca u petak je prosvjedovalo u Pretoriji na poziv oporbene stranke Borbi za ekonomsku slobodu (EFF) tražeći ubrzanje cijepljenja protiv covida-19.

Iako je generalno epidemija trenutno u silaznoj putanji, s obzirom da je broj slučajeva u svijetu na najnižoj razini od veljače, delta varijanta mogla bi dovesti do porasta broja slučajeva ovo ljeto ako se ništa ne učini kako bi se spriječilo njezino širenje, upozoravaju stručnjaci i epidemiološke vlasti, a prenosi agencija France presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo