APSURDNA SITUACIJA / Dječja bolnica Srebrnjak ima uređaje, ali ne obavlja testove na koronavirus: 'Gdje je tu pošten odnos prema djeci?!'

Image
Foto: Pixsell

'Korona buja, gubimo vrijeme dok čekamo da se brisovi djece s respiratornim infekcijama obrade u drugim centrima.'

10.9.2020.
7:27
Pixsell
VOYO logo

Dječja bolnica Srebrnjak ne radi testove na koronavirus iako može jer ima PCR uređaje s kojima se to može. Zašto je to tako, ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo KrunoslavCapak ne odgovaraju, piše 24sata.

A koliko bi bilo opasno da se virus uvuče na pulmološki odjel ili na odjel intenzivne njege Dječje bolnice Srebrnjak, ne treba posebno navoditi. No, bilo bi uistinu strašno zbog mogućih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Neslužbena informacija /

Ivo Dumić Čule novi ravnatelj Dječje bolnice Srebnjak. Nogalo: 'Ovakav eksperiment još nije viđen'

Image
Neslužbena informacija /

Ivo Dumić Čule novi ravnatelj Dječje bolnice Srebnjak. Nogalo: 'Ovakav eksperiment još nije viđen'

Novi ravnatelj dr. sc. Ivo Dumić-Čule kaže da su u tijeku pripreme za uvođenje testiranja na Covid-19, ali zasad nije čvrsto definirano kad će to biti.

"Bolnicu je obišao nacionalni koordinator te je sa stožerom bolnice definiran način prikupljanja i pripreme uzoraka. U narednim tjednima osigurat će se preduvjeti za testiranje. Sam uzorak je infektivni materijal i bilo kakvo nestručno rukovanje ili neadekvatan prostor za obradu mogu dovesti do prodora virusa u bolnicu, što apsolutno nikom nije cilj", kazao je za 24sata diplomatski, no dr. sc. Boro Nogalo bio je direktniji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje je tu pošten odnos prema djeci i zaposlenicima? Korona buja, gubimo vrijeme dok čekamo da se brisovi djece s respiratornim infekcijama obrade u drugim centrima. Imamo opremu i ljude da radimo testove na koronu. Pa na temelju te opreme i ljudi Srebrnjak je i dobio projekt od Europske komisije za izgradnju Translacijskog centra vrijednog 60 milijuna eura."

Upravo će se o tom projektu raspravljati u Skupštini Grada Zagreba. Projekt kasni godinu dana i sadašnji ravnatelj pokušava ga pokrenuti s mrtve točke te u tihome modu radi na tome da Europska komisija produlji rok da se iskoristi novac i zaista napravi taj centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je, kaže Nogalo, što nakon svega netko iz Zagreba kaže da je neodrživ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo