Dva proboja u Domove za starije / Dubrovačko-neretvanski župan za RTL: 'Ne mora značiti da ćemo posve izgubiti kontrolu...'

Kakva je situacija u toj županiji detaljno je za RTL Danas ispričao župan Nikola Dobroslavić

11.4.2020.
18:48
VOYO logo

Prema brojkama Nacionalnog stožera Hrvatska broji 39 novooboljelih od koronavirusa. A to je, objašnjavaju, brojka u 24 sata, od jučer 12.45, do danas u 12.45.   

Po toj računici u Hrvatskoj je ukupno 1534 pozitivnih na koronavirus. Ozdravilo je 323 pacijenata, a novih umrlih nema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linija oboljelih po danima ostaje linearna. Danas je čak 49 manje oboljelih nego jučer i najmanje novozaraženih u posljednja 22 dana, dakle više od tri tjedna. 

Koronapožar se trenutno pokušava ugasiti na jugu zemlje gdje je dubrovački župan zavapio: "Nemamo epidemiju pod kontrolom"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL-a Danas bio je župan Nikola Dobroslavić

Kakva je situacija u toj županiji detaljno je za RTL Danas ispričao župan Nikola Dobroslavić.

"Dakle imali smo prodor u dom za starije u Pločama. To smo uspjeli sanirati, oni su smješteni u objekte Opće bolnice u Dubrovniku i imamo u drugom domu u Dubrovniku također proboj. Jedna nam je osoba zaražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da se to neće proširiti, no budući da se radi o Domu za starije ne možemo biti sigurni kako će se situacija razvijati. Stoga sam i rekao da je to nova dimenzija u zarazi na području naše županije. Mi smo do sada imali relativno stabilnu situaciju, ovo je prvi poremećaj na gore no ne mora značiti da će se posve izgubiti kontrola nad situacijom", kazao je dubrovačko-neretvanski župan.

Kazao je i kako su podaci Nacionalnog i lokalnih stožera uvijek na kraju podudarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi izvještavamo nacionalnu razinu, zavisi kad se koji podaci dobiju. Podaci na razini države i županija su apsolutno podudarni. Nakon nekoliko sati od press konferencije ti se rezultati sigurno podudaraju", rekao je.

Otkrio je i koliko je zaraženih u Domu za starije u Pločama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Pločanskom domu imamo 14 pozitivnih i još nekoliko nalaza očekujemo. Nažalost, gotovo svi korisnici Doma i nekoliko zaposlenika uključujući Ravnateljicu su pozitivni na COVID-19", rekao je župan za RTL.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo