VLADA SMJENJUJE VIJEĆE / Evo što je utvrdila inspekcija u KB Dubrava o pacijentici koja je bila gola tri dana, nedostatku hrane i lijekova...

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vlada je smijenila Upravno vijeće bolnice

29.10.2020.
11:10
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je proteklih dana liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom u kojem govori o situaciji u Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru podigla veliku prašinu u javnosti, Ministarstvo zdravstva u tu je ustanovu prije tri dana uputilo zdravstvenu inspekciju čiji je nalaz završen.

Premda veći propusti u liječenju i opskrbi nisu utvrđeni, komunikacija između uprave bolnice i koordinatora Primarnog respiracijskog centra nije dobra jer je došlo do dvostruke linije upravljanja, utvrdila je inspekcija, a javlja Jutarnji listnavodeći da će vjerojatno uslijeditismjena uprave KB-a Dubrava. Danas bi Vlada trebala smijeniti i Upravno vijeće te bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zaključku zdravstvene inspekcije o provedenom nadzoru u KB-u Dubrava kaže se kako su potvrđeni samo dijelom manji propusti "zbog kojih nisu nastupile štetne posljedice koje bi utjecale na kvalitetu liječenja pacijenata u centru".

Image
borba za život /

Slike koje u mnogima izazivaju jezu - ovako izgleda odjel na kojem se liječe teško oboljeli od koronavirusa

Image
borba za život /

Slike koje u mnogima izazivaju jezu - ovako izgleda odjel na kojem se liječe teško oboljeli od koronavirusa

Uočena je, međutim, neodgovarajuća komunikacija između Uprave bolnice i koordinatora Primarnog intenzivističkog centra što je na neki način dovelo do uspostavljanja dvostrukog sustava upravljanja bez jasno definirane odgovornosti i ovlasti, a što je dovelo i može dovesti do propusta u organiziranju rada respiracijskog centra, navodi se u nalazu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nalazu zdravstvene inspekcije kaže se da su u opskrbi hranom pacijenata utvrđeni manji propusti s obzirom na to da su obroci bili dostavljeni na odjel na kojem nisu bili pacijenti za koje je pripremljena, ali "je problem riješen".

O dijelu pisma u kojem se spominje pacijentica koja je bila bez odjeće 72 sata u sobi s još troje pacijenata inspekcija kaže da glavna sestra bolnice i medicinske sestre i tehničari koji su bili na odjelu nisu mogli potvrditi te navode "jer ima dovoljno deka i jednokratnih pidžama u centru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesklad je uočen oko ambulante za covid Objedinjenog hitnog prijema koja je po izjavi ravnatelja KB Dubrava u funkciji od 22. listopada, a prema izjavi koordinatora PRIC-a od 27. listopada odnosno tek od utorka, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo