Alarm i apel / Glavni austrijski liječnik za djecu: Tjedno nam je do troje djece završavalo na intenzivnoj zbog COVID-a. Cijepite ih!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Čak i ako bi dugotrajni COVID razvilo samo tri posto oboljele djece, a to je čak i preniska pretpostavka, dolazimo do nekoliko tisuća djece s time!'

25.11.2021.
22:06
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nijedna dječja bolest ne dovodi do toga da toliko djece završi na liječenju u bolnici ili u jedinicama intenzivne medicinske njege, kao što je to s COVID-om 19.

Riječ je o izjavi Karla Zwiauera, člana austrijskog Nacionalnog odbora za cijepljenje, koju je danas prenio Der Standard, koristeći pritom podatke Austrijskog udruženja za medicinu djece i mladih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci ove agencije kažu da je u travnju ove godine u Austriji, znači u trećem valu pandemije, tjedno u bolnici na intenzivnoj skrbi završavalo između jednog i tri djeteta. Podatak je alarmantan zato što, ako se to uspoređuje s ospicama, vidi se da je to puno gore od ove zarazne bolesti kod koje se teško zakomplicira samo jedan slučaj na 1000 oboljele djece.

"Cjepivom smo tu bolest svladali", kazao je Zwiauer o ospicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zarazio se /

Vice Batarelo iz udruge Vigilare je covid pozitivan! 'Ima visoku temperaturu', doznaje se par dana poslije prosvjeda

Image
Zarazio se /

Vice Batarelo iz udruge Vigilare je covid pozitivan! 'Ima visoku temperaturu', doznaje se par dana poslije prosvjeda

Isto to sad se nastoji postići i kod COVID-a 19, odnosno uvođenjem cijepljenja za djecu, kao što je danas objavljeno da je na razini EU-a odobreno cjepivo protiv COVID-a i za djecu. Za djecu je, rekao je dalje, koronavirus "rizik kojega je nemoguće izračunati". 

Činjenica; jedno od 1000 djece  zaražene koronavirusom završi s hiperinflamatornim sindromom, vrlo teškim stanjem koje zahvaća brojne organe. Rekao je, također, da u obzir treba uzeti i obolijeva li neko dijete od dugotrajnog COVID-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i ako bi dugotrajni COVID razvilo samo tri posto oboljele djece, a to je čak i preniska pretpostavka, dolazimo do nekoliko tisuća pogođenih (time)."

"Od ničega do teškog oboljenja s posljedicama narednih mjeseci i mjeseci", usporedio je to s jedne strane, te s druge strane s cjepivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skeptičnim roditeljima poručuje da "apsolutno ništa ne govori protiv cjepiva", te da u SAD-u, gdje se već neko vrijeme protiv COVID-a cijepe i djeca od pet do 11 godina i stariji, nije došlo do problema koji bi ukazivali na to da je cijepljenje djece promašaj.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo