PROSVJEDUJU ZBOG KARANTENE / VIDEO Građani Šangaja izašli na balkone pa dobili upozorenje s neba: 'Zatvorite prozore i prestanite pjevati'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Stanovnici Šangaja izrazili su svoje frustracije zbog karantene

6.4.2022.
11:55
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Kineske vlasti produžile su karantenu u Šangaju, a tamošnje stanovništvo revoltirano je zbog tog poteza, piše Reuters

Šire zatvaranje uslijedilo je nakon što je testiranje pokazalo da je asimptomatski broj slučajeva COVID-19 porastao na više od 13.000. Simptomatski slučajevi pali su u ponedjeljak na 268, s 425 prethodnog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Šangaja na društvenim mrežama izrazili su svoje frustracije zbog opće karantene, pa su tako neki u znak prosvjeda izašli na balkone i pjevali. Pojavila se snimka na kojoj se vidi kako se iznad jednog stambenog bloka dok su ljudi bili na balkonima pojavljuje dron koji je, po svemu sudeći, na sebi imao zvučnik.

"Poštujte restrikcije i pokušajte se suzdržati. Zatvorite prozore i prestanite pjevati", čulo se sa zvučnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wu Qianyu, dužnosnik za zdravstvo, tvrdi da je prevencija i kontrola epidemije u Šangaju u najkritičnijoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Šangaju je postavljeno oko 47.700 kreveta u nizu novoizgrađenih privremenih bolnica, dok je još 30.000 u pripremi, izvijestila je u utorak državna novinska agencija Xinhua, pozivajući se na Gu Honghuija, zamjenika glavnog tajnika šangajske općinske narodne vlade.

Kako piše Reuters, trenutno je na tisuće stanovnika u karanteni nakon što su bili pozitivni na testu, bez obzira na to jesu li imali simptome ili ne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon što se otkrije pozitivan slučaj u Šangaju, ta osoba odmah se šalje na mjesto za kolektivnu izolaciju, a oni koji žive sa zaraženima, kao i njihove zajednice, zatvaraju se na određeno razdoblje.

Chen Erzhen, liječnik zadužen za jednu karantensku ustanovu u Šangaju, rekao je u intervjuu za novine Komunističke partije People's Daily da je moguće da će vlasti revidirati smjernice i omogućiti osobama bez simptoma da ostanu kod kuće, posebno ako broj slučajeva bude rastao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo