skočio broj oboljelih / Hitna mjera: Vlada gradi bolnicu na velesajmu nakon što je 1000 osoba umrlo od koronavirusa

Image
Foto: AP Images

Španjolske bolnice suočene su s nedostatkom prostora, osoblja i materijala

20.3.2020.
16:35
AP Images
VOYO logo

Madridska regionalna vlada namjerava uspostaviti bolnicu s 5500 kreveta unutar velesajma na sjeveru grada nakon što je koronavirus u Španjolskoj probio psihološku granicu od 1000 umrlih osoba. U petak je broj oboljelih skočio za 20-ak posto - trenutačno ih je gotovo 20.500.

Inače prostor za sajmove

Bolnice se suočavaju s nedostatkom prostora, osoblja i materijala. Nova privremena bolnica za koronavirus bit će uspostavljena unutar Kongresnog centra IFEMA blizu aerodroma, priopćila je lokalna vlada u petak. Ondje se održavaju veliki sajmovi poput FITUR-a, najvećega turističkog sajma u Španjolskoj. Ovaj mjesec se ondje trebao održati Svjetski kongres zračnog prometa, no otkazan je. Bio je to prvi događaj u Madridu otkazan zbog koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad se nakon toga pretvorio u žarište koronavirusa s više od 7000 oboljelih, ispred Katalonije koja ima 3000 zaraženih.

U glavnom gradu već su dva hotela pretvorena u bolnice opremljene za liječenje koronavirusa. Dosad je pomoć ponudilo više od 40 hotela s kapacitetom od 9000 kreveta, izvijestilo je Udruženje madridskih hotelijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 47 milijuna Španjolaca gotovo je tjedan dana u kućnoj izolaciji kako bi se usporilo širenje koronavirusa koji se prvi put pojavio u Kini prije četiri mjeseca. Španjolska vlada nada se kako će infekcija uskoro dosegnuti vrhunac, a zatim početi opadati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo