BORBA PROTIV KORONAVIRUSA / Hotelijeri prelomili: Diljem Hrvatske zatvaraju se hoteli na dva tjedna

Image
Foto: Pixabay

Članice HUT-a izradile su prijedlog mjera za pomoć sektoru

13.3.2020.
15:50
Pixabay
VOYO logo

Članice Hrvatske udurge turizma (HUT) izradile su prijedlog mjera za pomoć sektoru i priopćile da privremeno obustavljaju rad određenog broja hotela na razdoblje od dva tjedna. 

VEZANE VIJESTI

Iz HUT-a su priopćili da će u obalnim destinacijama biti osiguran smještaj u barem jednom hotelu, dok će u Zagrebu ostati otvoreno više hotela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, vodeće hotelijerske kompanije Ministarstvu turizma šalju prijedlog mjera pomoći koje su podijelile u kratkoročne i dugoročne mjere.

Na sastanku predsjednika Uprava članica HUT-a, koja okuplja vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, definiran je prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije s koronavirusom te će tijekom vikenda biti poslan Ministarstvu turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokus kratkoročnih mjera su, ističu, očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine. Dugoročne mjere su namijenjene kompenzaciji šteta, a one će biti dodatno definirane nakon što se utvrde razmjeri tih šteta.

''Dodatno, kako bi u potpunosti poštovali i podržali mjere koje je jučer objavio nacionalni krizni stožer, a koje se odnose na karantenu za dolaske iz zemalja koje su nam najveća emitivna tržišta, kao i na zabranu okupljanja većih od 100 ljudi, vodeće hotelijerske kompanije donijele su odluku o privremenoj obustavi rada većine hotela na rok od dva tjedna. Hoteli će se zatvarati odmah po odlasku gostiju koji su trenutno u smještaju. Pritom će u svakoj obalnoj destinaciji biti osiguran rad jednog hotela za smještaj, dok će se u Zagrebu osigurati rad više hotela'', zaključio je direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo