alarmantno stanje / Hrvatica iz Španjolske: 'U državnim bolnicama nema više mjesta, u 24 sata imamo 2000 oboljelih'

Sa slavne Ramble u Barceloni javila nam se Mirta Kišak Koch, koja ondje živi već godinama

17.3.2020.
22:46
VOYO logo

Prije svega 17 dana, kako je to na sjednici Vlade istaknuo i Andrej Plenković, broj zaraženih u Španjolskoj bio je otprilike kao sada u Hrvatskoj. Danas je zaraženo više od 11 tisuća Španjolaca, uz Italiju to je drugo najveće europsko žarište, zbog čega je cijela zemlja u izolaciji, a drastične mjere uključuju čak i državno preuzimanje privatnog zdravstvenog sektora.

Sa slavne Ramble u Barceloni javila nam se Mirta Kišak Koch, koja ondje živi već godinama i s čijeg smo se balkona javljali u program RTL-a u vrijeme prosvjeda za katalonsku nezavisnost. Iz njezinog se izvještaja može naslutiti što bi značilo pogoršanje situacije u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kod nas od petka nema škole ni predavanja na fakuletetima. Od subote je uvedeno izvanredno stanje i nitko ne bi smio biti na ulici osim ako ne ide u kupovinu namirnica, ljekarnu ili prošetati psa. Ne bih rekla da su ulice puste. Čini se kako ljudi još nisu shvatili ozbiljnost situacije. Ona je zaista ozbiljna, molim sve u Hrvatskoj da se pridržavaju pravila inače ćete se naći u istoj situaciji kao Španjolska ili Italija", kazala je Mirta.

"Ozbiljnost situacije mogu potvrditi s time da je država preuzela sve privatne zdravstvene kapacitete, to je zato jer u državnim bolnicama više nema mjesta za zaražene koronavirusom. U zadnja 24 sata imamo 2000 novih oboljelih. Kako će sve završiti, ne znamo. Mi svi možemo utjecati da nam bude bolje, da mislimo jedni na druge i na budućnost. Izdržimo koliko treba da se što prije vratimo na staro", poručuje Mirta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo