DVOTJEDNA KARANTENA / Hrvatska glumica za RTL iz ugašenog velegrada, Šangaja: 'Svako jutro si mislim, samo da mi je doći doma'

Letovi prema Šangaju preusmjereni su u druge destinacije. Nema napuštanja grada

3.4.2022.
19:30
VOYO logo

I dok se u Europu vraća staro normalno građani najvećeg grada u Kini i najnaseljenijeg na svijetu, Šangaja već treći dan ne mogu nigdje osim na testiranje. Ne rade ljekarne, trgovine i dostave. 

Sada je u Šangaju, s 26 milijuna stanovnika i 8 tisuća novozaraženih život stao jer je dnevni broj slučajeva jedan od najvećih zabilježenih u Kini otkako je virus prvi put otkriven u Wuhanu. 

i po danu. I po noći. Nigdje žive duše. U Šangaju je život stao. Ali ne i testiranja. Ona su gotovo svakodnevna. Iako ne smije, a ni ne ide nikamo naša glumica Suzana Nikolić svaki put strahuje od mogućeg pozitivnog testa.

"Tko god je pozitivan dolazi se po njega, odvode tu osobu u centralnu karantenu koja je jedno ogromno mjesto, ogromna hala u kojoj je trenutno svih tih oko 8200 ljudi smješteno na nekakvim vojničkim krevetima", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
studija izazova /

Objavljeni rezultati studije u kojoj su ljude namjerno zarazili koronavirusom. Otkriveno kako se virus kreće kroz tijelo

Image
studija izazova /

Objavljeni rezultati studije u kojoj su ljude namjerno zarazili koronavirusom. Otkriveno kako se virus kreće kroz tijelo


Letovi prema Šangaju preusmjereni su u druge destinacije. Nema napuštanja grada. Većina stanovnika ranije je kupila namirnice, a dio im dostavlja gradska vlast i pred kućna vrata.

"Dnevna dostava povrća je više od deset tona. Branje počinje u tri – četiri sata ujutro i dostava je odmah nakon toga kako bi se osiguralo da najbolje i najsvježije povrće bude dostavljeno", govori Shen Junlin, voditelj poljoprivrednog razvoja. 

"Ja sam dobila jednu vrećicu sa paradajzima, nekoliko paradajza, paprika, glavicu zelja i tako. Mislim, dobije se nešto, nije da ne. Ne mislim da je to neki problem", govori Nikolić.

Ali je problem što nema izlaska ni u šetnju pa ni sa psom. "Ja sam svoju Milu poslala u boarding school dan prije lockdowna. To je, ajde recimo, hotel za pse gdje ima sve što joj treba", dodaje Nikolić.

Za one koji se ne pridržavaju pravila nema popuštanja. Kazna je, kaže Nikolić, zatvor. Priznaje i da si svako jutro, već tri tjedna, misli: "samo da mi je doći doma, samo da mi je doći doma"

Šangaj će u ovom režimu života biti barem još minimalno dva tjedna. Do tada će ostati ono što je danas - ugašen velegrad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo