županijski stožeri / Stožer bi mogao danas donijeti strože mjere: U Istri umrle dvije osobe

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dnevni rast oboljelih od koronavirusa kreće se između 90 i 120

20.7.2020.
11:30
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je imala jučer 92 novooboljelih od koronavirusa te sada ima aktivnih 1207 slučajeva. Najteže je u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je dobila 47 novih pozitivnih, a najveći izvor zaraze je svadba u Ivankovu. Zbog toga je stožer te županije zatražio od Nacionalnog stožera da im se omogući odvijanje svadbenih svečanosti samo u krugu najbliže obitelji u idućih 30 dana. 

Image
COVID-19 /

Jako loše vijesti: U ovoj županiji drastično raste broj novozaraženih. Još je gore nego jučer

Image
COVID-19 /

Jako loše vijesti: U ovoj županiji drastično raste broj novozaraženih. Još je gore nego jučer

Moguće je uvođenje strožih mjera kad je riječ o okupljanjima i na nivou cijele zemlje. Nacionalni stožer sastaje se u 12 sati, a na redovitoj konferenciji u 14 sati objavit će novosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada, lokalni stožeri objavljuju kakvo je stanje na području županija. 

GRAD ZAGREB 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradu Zagrebu tijekom vikenda je bilo 38 pozitivnih, a u posljednja 24 sata - osam. U protekla tri dana bilo je 989 testiranih.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka županija izvijestila je u ponedjeljak da imaju tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba izliječena. Dva nova slučaja zaraze su s područja Svete Nedjelje, te jedan u Dugom Selu, a izliječena osoba je iz Velike Gorice.

Na području županije aktivno je 56 slučajeva Covida-19. Do sada je ukupno evidentirano 228 zaraženih, 1643 izliječenih i devet smrtnih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Karlovačka županija u ponedjeljak bilježi svije novozaražene osobe. "Dva nalaza su pristigla pozitivna, jedan negativan, a jedan nalaz se tiče osobe s područja Zagrebačke županije te će ga dalje obrađivati epidemiolozi s tog područja", navodi se u obavijesti. Inače, obje pozitivne osobe su žene, jedna je iz Duga Rese i kontakt je ranije oboljele osobe te se nalazila u samoizolaciji. Druga oboljela osoba je iz Karlovca te epidemiolozi utvrđuju njezine kontakte. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od  ukupno 24 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je jedna osoba pozitivna na Covid-19 i to iz Solina, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novooboljela osoba i njezini kontakti se epidemiološki obrađuju.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 559 osoba je u samoizolaciji, a 10 Covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, priopćili su iz Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su ukupno 283 uzoraka, što je najviše do sada testiranih uzoraka u jednom danu u KBC-u. Dva su od njih bila pozitivna i oba se odnose na osobe s područja Ispostave ZZJZ Osijek. Ni danas nema novooboljelih među liječnicima i pacijentima KBC-a. Spriječen je daljnji proboj virusa, što pokazuje kako nošenje zaštitne opreme pruža visok stupanj zaštite bolničkog osoblja, ali i pacijenata s kojima dolaze u kontakt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S današnjim danom, na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa izliječena je 361 osoba, pa je trenutno 165 aktivnih osoba oboljelih od koronavirusa. 

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 39 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je pet na respiratoru. 
42 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalaze 492 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 25 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 127 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 7 pozitivnih, što je smanjenje u odnosu na jučerašnji dan.

Od ukupnog broja pozitivnih, dvije osobe dolaze iz samoizolacije, kod 4 osobe radi se o bliskom kontaktu, dok je za jednu osobu u tijeku epidemiološka obrada.

Među novooboljelima nema stranih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19  pozitivne osobe, 1939. i 1941. godište sa značajno izraženim komorbiditetom. Jedna od osoba bila je korisnica Doma za starije i nemoćne u Umagu.

U mjerama samoizolacije nalaze se 252 osobe.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 2 osobe iz Vukovara, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Tovarnika).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 238, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata testirano je 29 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4159. U samoizolaciji na području županije nalazi se 559 osoba, a tijekom proteklog vikenda utvrđeno je 10 kršenja samoizolacije.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 6 zdravstvenih radnika (1 liječnik i 5 medicinskih sestara/tehničara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 26 radnika (8 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara , 1 drugi zdravstveni radnik i 2 nezdravstvena radnika).

Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska županija objavile se da nemaju novooboljelih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo