NOVE MJERE / HZJZ najavio izmjenu pravila samoizolacije: Djeca neće morati ići u izolaciju ako su cijepljenja s dvije doze

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Prije nekoliko dana 11-godišnjak zaražen koronaviruso je preminuo bez ikakvih komorbiditeta u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević

24.1.2022.
16:25
Shutterstock
VOYO logo

HZJZ zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom među djecom najavio je nova pravila.

"Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom, i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Tu ćemo novost danas objaviti", rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dana 11-godišnjak zaražen koronaviruso je preminuo bez ikakvih komorbiditeta u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Image
komentirao je za RTL /

Ravnatelj Klaićeve: 'Pozitivna djeca su imala blaže kliničke slike samo je jedan dječak završio na Infektivnoj'

Virus je nepredvidiv i za odrasle i za djecu

Od početka pandemije u Hrvatskoj je zbog koronavirusa na bolničkom liječenju završilo 1442 djece, a preminulo ih je sedam, troje u dobi do 9 godina, i četvero u dobi od 10 do 19 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako djeca uglavnom imaju blažu kliničku sliku, liječnici upozoravaju - COVID kod njih može uzrokovati virusnu upalu srca, ali i multisistemski upalni sindrom, zato je važno obratiti pozornost na simptome.

Broj zaražene djece posljednjih tjedana raste, a liječnici upozoravaju na koje simptome treba obratiti pozornost i kada zatražiti pamoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj COVID pozitivne djece raste, u prva tri tjedna ove godine zaraženo ih je 25.324.  Iz tog razloga epidemiolozi i dalje pozivaju na pridržavanje osnovnih mjera i pažljivo promatranje simptoma kod djece, ali i na cijepljenje s obje doze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo