Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NOVE MJERE

HZJZ najavio izmjenu pravila samoizolacije: Djeca neće morati ići u izolaciju ako su cijepljenja s dvije doze

Prije nekoliko dana 11-godišnjak zaražen koronaviruso je preminuo bez ikakvih komorbiditeta u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević

Image
Foto: Shutterstock
RTL Vijesti/ 24.1.2022. u 16:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

HZJZ zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom među djecom najavio je nova pravila.

"Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom, i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Tu ćemo novost danas objaviti", rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za RTL.

Prije nekoliko dana 11-godišnjak zaražen koronaviruso je preminuo bez ikakvih komorbiditeta u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Image
komentirao je za RTL

Ravnatelj Klaićeve: 'Pozitivna djeca su imala blaže kliničke slike samo je jedan dječak završio na Infektivnoj'

Virus je nepredvidiv i za odrasle i za djecu

Od početka pandemije u Hrvatskoj je zbog koronavirusa na bolničkom liječenju završilo 1442 djece, a preminulo ih je sedam, troje u dobi do 9 godina, i četvero u dobi od 10 do 19 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako djeca uglavnom imaju blažu kliničku sliku, liječnici upozoravaju - COVID kod njih može uzrokovati virusnu upalu srca, ali i multisistemski upalni sindrom, zato je važno obratiti pozornost na simptome.

Broj zaražene djece posljednjih tjedana raste, a liječnici upozoravaju na koje simptome treba obratiti pozornost i kada zatražiti pamoć.

Upravo se čita

Broj COVID pozitivne djece raste, u prva tri tjedna ove godine zaraženo ih je 25.324.  Iz tog razloga epidemiolozi i dalje pozivaju na pridržavanje osnovnih mjera i pažljivo promatranje simptoma kod djece, ali i na cijepljenje s obje doze.

RTL Vijesti/ 24.1.2022. u 16:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba