mjere protiv korone / Inspektori 'češljaju' frizerske salone: 'Potrošili smo bogatstvo, a uspijemo primiti tri, četiri mušterije'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Vijest da sanitarci kruže po frizerskim salonima u subotu se brzo proširila među splitskim frizerima

4.7.2020.
14:39
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Turistički i sanitarni inspektori Državnog inspektorata počeli su koordinirane nadzore s ciljem utvrđivanja spremnosti za turističku sezonu. Uz kontrole ugostiteljskih objekata, hotela, kampova te luka nautičkog turizma, provjeravat će se i pridržavanje protuepidemioloških mjera i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a kako bi se izbjegao rizik od zaraze od bolesti COVID-19, javlja Slobodna Dalmacija.

Frizerima nije lako

Vijest da sanitarci kruže po frizerskim salonima u subotu se brzo proširila među frizerima po Splitu. Rezultati inspekcija još nisu poznati kao ni jesu li izrečene kakve kazne, no frizerima nije nimalo lako jer su mjere koje trebaju poštovati prilično iscrpne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Saloni su nam izlijepljeni odlukama i preporukama. Na svakom koraku su dezinficijensi, podovi iscrtani trakama za držanje distance, naručene mušterije čekaju vani dok prethodna ne izađe... Neki su nabavili pregrade, a bogatstvo smo potrošili na maske, rukavice, vizire, papirnate maramice i jednokratni materijal, ogrtače, sredstva za čišćenje i još sto čuda'', kaže splitska frizerka.

''Mjeri se temperatura mušterijama, uzimaju podaci o imenu i broju mobitela, svi nose maske, a nakon svake mušterije sve se detaljno dezinficira. Realno, u jednoj smjeni uspijemo primiti tri-četiri mušterije. Nije lako, nikako. Trudimo se poštovati sve mjere. Inspekcije dosad nisu dolazile, a nadam se da i neće k meni'', dodala je frizerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nacionalni stožer /

Objavljeni novi podaci: U protekla 24 sata koronom zaraženo još 86 osoba, troje na respiratoru

Bez maski na trajektu

Dok su obrtnici pod stalnim pritiskom zbog previsokih kazni u slučaju bilo kakvih manjkavosti oko svog poslovanja, građani na ulicama, u javnim prostorima, pa i u javnom prometu, baš se i ne pridržavaju preporuka nošenja zaštitnih maski.

''U salonu trajekta Split - Vela Luka, 98 posto putnika nije nosilo masku. Svi su je imali na ulasku na trajekt, ali su je skinuli čim su sjeli. Inspekcije bi tamo imale posla'', opisala je jedna putnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadrolinija" je pak objavila da su od 25. lipnja svi putnici obvezni nositi medicinske maske ili maske za lice tijekom plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo