ne mora u samoizolaciju / Iz Vlade potvrdili: 'Premijer Plenković će se ponovno testirati na koronavirus'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade jučer je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura na kojoj je bila i ministrica Divjak

14.7.2020.
15:33
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Glasnogovornik Vlade Marko Milić u utorak je potvrdio da će se premijer Andrej Plenković testirati na prisutnost koronavirusa jer je jučer bio na sastanku s ministricom Blaženkom Divjak kojoj je danas određena mjera samoizolacije.

"Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu", priopćio je Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Konferencija za novinare /

Crne prognoze: Capak otkrio što nas čeka na jesen i zašto će doći do pogoršanja

Image
Konferencija za novinare /

Crne prognoze: Capak otkrio što nas čeka na jesen i zašto će doći do pogoršanja

Predsjednik Vlade jučer je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Na tom sastanku sudjelovala je i ministrica Blaženka Divjak, koja je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus, naveo je.

Nevezano od ishoda njezinog testiranja, predsjednik Vlade ni ostali članovi Vlade na sastanku prema mišljenju epidemiologa i HZJZ-a nisu dužni ići u samoizolaciju, jer su tijekom cijelog sastanka nosili zaštitne maske, što su, ističe Milić, zabilježili i svi prisutni fotoreporteri te snimatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je još jedan primjer zašto je važno nositi masku i na taj način štititi druge od eventualne mogućnosti širenja zaraze. Predsjednik Vlade će unatoč tome, a s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obaviti testiranje na prisutnost koronavirusa", stoji u priopćenju. 

Svi dužnosnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i ministrica Divjak u utorak su od epidemiologa dobili uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na korona virus, jer je državna tajnica iz Ministarstva pozitivna na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo