lokalni stožeri / Hrvatska na više od 150 novozaraženih: U Karlovcu zaraženo jednogodišnje dijete; najgore u Zagrebu i Dalmaciji

Image
Foto: Shutterstock

Broj zaraženih povećava se i u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji

16.8.2020.
13:30
Shutterstock
VOYO logo

Iza Hrvatske je još jedan dan s visokom brojkom novozaraženih od korone kojih je u subotu bilo 162. Najgore je bilo u Zagrebu (47) i Splitsko-dalmatinskoj županiji (31) no broj zaraženih povećava se i u Zadarskoj (20) te Šibensko-kninskoj županiji (18). 

Image
županijski stožeri /

Hrvatska premašila 160 novozaraženih: U Varaždinu umrla prva žrtva korone, Međimurci se zarazili u Vodicama

Image
županijski stožeri /

Hrvatska premašila 160 novozaraženih: U Varaždinu umrla prva žrtva korone, Međimurci se zarazili u Vodicama

Županije objavljuju kakva je situacija danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZADARSKA ŽUPANIJA

Osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području ove županije. Kod novozaraženih osoba riječ je o obiteljskim kontaktima te kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Oboljeli su mlađe osobe te osobe srednje životne dobi s područja Grada Zadra (2), Grada Paga (2) te općina Stankovci (3) i Privlaka (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji je 307 osoba, nadzor je istekao za 4924 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 163 uzorka.

U Općoj bolnici Zadar  ukupno je hospitalizirano osam bolesnika oboljelih od COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna osoba je ozdravila pa je trenutno ukupno 26 aktivnih slučajeva, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o djevojci iz Dubrovnika, kontaktu prije pozitivne osobe te muškarcu srednje dobi iz Korčule, za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku. Treća zaražena, djevojka iz Zagreba koja je kontakt ranije zaražene osobe, napustila je županiju.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri su nove osobe sa pozitivnim nalazom na koronavirus.

Radi se o jednoj mlađoj ženskoj osobi i jednom starijem muškarcu s područja grada Karlovca. Jedna ženska osoba srednje dobi sa područja općine Vojnić, bez simptoma bolesti, testirana radi povratka na posao nakon godišnjeg odmora, za sada negativne epidemiološke anamneze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivan nalaz javljen je i za dijete staro godinu dana sa područja grada Karlovca. Dijete je bez simptoma bolesti, testirano prije odlaska na operativni zahvat u inozemstvo. Epidemiološka anamneza za sada negativna. Svi kontakti pozitivnih osoba stavljeni su u samoizolaciju

Od jučer prijavljena 4 slučaja koja su bila u obradi svih četvero se razboljelo po povratku sa ljetovanja u Dalmaciji (1 Makarska, 2 Vodice, 1 otok Hvar, Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Pet novih slučajeva zaraze Covidom-19 potvrđeno je u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije, izvijestio je županijski Zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jučer su tri osobe izliječene pa je na području te županije trenutno aktivan 61 slučaj.

Od početka epidemije na području Zagrebačke županije evidentirana su 302 slučaja zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je dosad izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiranaja su dva nova slučaja zaraze novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom je 212,  dok je broj aktivnih slučajeva četrdeset i pet. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je155.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji 19 je osoba oboljelo od zarazne bolesti COVID-19 i jedna osoba iz Požeško-slavonske županije koja je boravila u Vodicama, priopćio je Stožer civilne zaštite Šibensko-Kninske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 19 oboljelih iz Šibenika ih je deset, iz Knina tri, iz Vodica dvije, iz Bilica dvije i po jedna osoba iz Kistanja i Drniša. S današnjim danom u našoj županiji 85 je aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice od bolesti COVID-19 liječe se tri osobe.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 355 osoba, od kojih su 353 kontakti oboljelih, a dvije osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te im je određena mjera 14-dnevne karantene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 342 obrađena testa danas je 28 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju. Iz Splita 11 osoba, iz Dugog Rata 1 osoba, iz Zmijavaca 2 osobe, iz Imotskog 1 osoba, iz Runovića 6 osoba, iz Podbablja 1 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Marine 1 osoba, iz Podstrane 1 osoba, iz Makarske 1 osoba, iz Podgore 1 osoba i iz Hvara 1 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz 28 novooboljelih osobu pozitivnih na Covid infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na Covid infekciju je i 1 osoba iz grada Zagreba testirana u Splitu.

Od 28 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba. Ukupno 773 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bolničkom liječenju nalazi se 13 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Virovitičko-podravske županije dvije su novo zaražene osobe virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Riječ je o adolescentici i mladom odraslom muškarcu s blagim simptomima bolesti.

Oboje se nalaze na kućnom liječenju, a izolaciji je jedanaest bliskih osoba s kojima su bili u kontaktu.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Županijski Stožer civilne izvijestio je da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 119 uzoraka briseva na COVID-19.

Pozitivna je jedna osoba. Radi se o uvezenom slučaju. Naime, osoba je boravila u Bosni i Hercegovini. U međuvremenu su izliječene četiri osobe.

Trenutno je na Poluotoku 17 aktivnih slučajevima. U samoizolaciji je 140 osoba  

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, pet je novooboljelih osoba. Riječ je o dvije osobe s područja grada Kutine, jedna koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući i drugoj osobi koja je asimptomni slučaj te je otkrivena prilikom smještanja u Dom umirovljenika. Ostale tri osobe su s područja grada Novske koje su zajedno boravile u Vodicama.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 iz Vinkovaca, 3 iz Županje, 1 iz Otoka, 1 iz Cerne, 1 iz Bogdanovaca i 1 iz Privlake), a nema preminulih.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 555, od kojih je 389 osoba izliječeno, a ukupno je 7 preminulih osoba.Trenutno je u županiji 28 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 21 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6774.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije provedeno je testiranje 145 uzoraka od kojih su šest bili pozitivni na koronavirus. Svi novooboljeli su iz Osijeka, a njihova životna dob je 16, 18, 43, 44, 69 i 70 godina. 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek povećan je broj hospitaliziranih pacijenata. Dan ranije bilo je 25, a sada je 27 od kojih su pet na respiratoru. Mjera samoizolacije određena je za 16 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 254 osobe. 

GRAD ZAGREB 

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 438 testiranja i zabilježeno je 36 novih slučajeva. Za 63 osobe izrečena je mjera samoizolacije. Jedna je novooboljela osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 10 osoba su kontakti zaraženih, a kod 18 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora. Kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku, a tri su osobe došle iz BiH, Crne Gore i s Kosova.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 338 aktivnih slučajeva i 755 aktivnih samoizolacija.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Tri su novozaražene osobe, jedna je osoba došla iz BiH, a drugo dvoje naši su državljani, kontakti predhodno zaraženih osoba. Testirano je ukupno 198 osoba pretežno turista, talijanskih državljana. Od toga samo na području Cresa i Lošinja testirano ih je ukupno 84. Svi negativni.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo