županijski stožeri / Hrvatska premašila 160 novozaraženih: U Varaždinu umrla prva žrtva korone, Međimurci se zarazili u Vodicama

Hrvatska i danas bilježi veliki broj novozaraženih po županijama - najgore u Zagrebu i Splitu

15.8.2020.
15:00
VOYO logo

Hrvatska je u petak oborila neslavni rekord od 208 zaraženih u jednom danu što je najviše od početka epidemije. Aktivan je 961 slučaj. 

Kako rastu brojke, raste i zabrinutost. Poseban apel mladima uputila je dr. Alemka Markotić, ravnatljica Klinike dr. Fran Mihaljević jer su, kako je rečeno na konferenciji Nacionalnog stožera, dvije trećine novozaraženih upravo mladi koji su bili u noćnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ugostitelji negoduju /

FOTO Zabranjen rad nakon ponoći na vrhuncu turističke sezone: Ovako je sinoć izgledao noćni život Splita i Zrća

Image
ugostitelji negoduju /

FOTO Zabranjen rad nakon ponoći na vrhuncu turističke sezone: Ovako je sinoć izgledao noćni život Splita i Zrća

Visoke brojke mogle bi ugroziti i ostatak turističke sezone jer Austrija poziva svoje državljane da ne idu u Hrvatsku ili da se vrate ako su u njoj, a Slovenija prijeti stavljanjem na "crvenu listu". 

Županije su objavile podatke za njihova područja:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je šestoro zaraženo izvan županije, dvoje su kontakti već prije pozitivnih osoba, a za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je da su među novozaraženima tri djevojke i žena srednje dobi te četiri mladića i muškarac srednje dobi. Troje ima prebivalište u Zagrebu, s tim da se dvoje trenutačno nalazi u Dubrovniku, a jedna osoba u Pločama. Od preostalih, tri osobe su iz Ploča te po jedna iz Dubrovnika, Metkovića i Janjine. Među zaraženima je i djevojka iz Zagreba koja je napustila županiju.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najvećim dijelom  riječ je o mladim osobama i osobama srednje životne dobi  rođenim između 1979. i 2001. godine  za koje su utvrđuju kontakti i kretanja budući da su boravili na više mjesta. U tri slučaja riječ je o obiteljskim kontaktima,  a kod nekoliko starijih osoba, rođenim između 1943 i 1949.god., zaraza je otkrivena prilikom rutinskog testiranja u Općoj bolnici Zadar.

Novooboljele osobe su sa područja Grada Zadra (6), Grada Biograda na Moru (4), Grada Paga (1) te općina Privlaka (1), Stankovci (2), Kolan (1), Novigrad (3), Sveti Filip i jakov (1) i Pakoštane (1).

Aktivan nadzor provodi se nad 277 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 147 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na COVID  odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano šest bolesnika oboljelih od COVID-19, jedan je na respiratoru. 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Karlovačkoj županiji sedam je novozaraženih osoba, dvije su kontakti ranije oboljelih, a za četiri traje epidemiološka obrada, rekli su iz županijskog Stožera civilne zaštite, apelirajući na odgovornost mladih čije su objave na društvenim mrežama "neodgovorne i zato opasne".

Zaražene su tri mlađe žene i jedan mladić, dva muškarca srednje i jedan starije dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestero njih su iz okolice Karlovca, a jedan je muškarac u karlovačku bolnicu došao na liječenje iz Velike Kladuše u BiH gdje živi, iako mu je prebivalište na području Primorsko goranske županije.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata evidentirane su tri novozaražene osobe s područja Krapinsko - zagorske županije. Novobooljele osobe imaju prebivališta na području Grada Zlatara te općina Đurmanec i Zlatar Bistrica.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba sa područja Krapinsko - zagorske županije je 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MEĐUMURSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji evidentirane su tri novooboljele osobe. Sve tri osobe ljetovale su u Vodicama koje je Stožer civilne zaštite evidentirao kao novo žarište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer civilne zaštite Međimurske županije preporučuje svima koji su bili na ljetovanju u Vodicama i pohodili noćne klubove da kontaktiraju Djelatnost za epidemiologiju zaraznih te kroničnih nezaraznih bolesti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije radi daljnjih konzultacija.

Što se tiče režima prelaska granice s Republikom Slovenijom, Međimurska županija je u zelenoj zoni što znači da, u ovom trenutku, nema promjene u odnosu na dosadašnji režim prelaska granice za naše građane. Do sada je ukupno izvršeno 2504 testiranja na COVID 19 virus. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Na području Varaždinske županije tri su novooboljele osobe od koronavirusa. Radi se o mlađim ljudima koji su se vratili s ljetovanja. Preminula je starija ženska osoba, izvijestili su iz tamošnjeg stožera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 7 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 52 osobe, a ukupno je testirano 4186 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 51 uzorak, dva uzorka su pozitivna na korona virus (COVID-19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih osoba Covidom-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u tijeku je epidemiološko istraživanje.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U protekla 24 sata, u na području Šibensko-kninske županije osamnaest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19  i jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije koja trenutno boravi u Rogoznici. Od ukupno 18 oboljelih iz Šibenika ih je 11, iz Knina 3, iz Vodica 2 i po jedna osoba iz Kistanja i Bilica. U našoj županiji je 66 aktivnih slučajeva. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice liječe se dvije osobe. U posljednja  24 sata uzorkovano je 85 uzoraka za testiranje.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 289 osoba, od kojih su 287 kontakti oboljelih, a dvije osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te im je određena mjera 14-dnevne karantene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod većine novooboljelih moguća je izloženost u klubovima i na svadbama.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je deset  novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom tako iznosi 210, dok je broj aktivnih slučajeva 35. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 120.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 595 obrađenih testova danas je 31 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju sa područja Splitsko-dalmatinske županije i to iz Splita 23, Solina 1, Imotskog 1, Ciste Provo 1, Podbablja 1, Sinja 1, Makarske 1, Omiša 1 i Dugog Rata 1. Uz 31 novooboljelu osobu pozitivnu na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još su četiri osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to 2 osobe iz Zagrebačke županije, 1 osoba iz grada Zagreba i 1 osoba iz Osječko baranjske županije. 

Svi novooboljeli iz drugih županija testirani su u Splitu. Od 31 novooboljele osobe sa područja Splitsko dalmatinske županije 6 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. 722 osobe nalaze se u samoizolaciji, a 12 pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

GRAD ZAGREB

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedena su 432 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 47 novih slučajeva. Posljedično tome, 140 osoba određena je mjera samoizolacije. Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 15 osoba su kontakti zaraženih osoba, a kod 19 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora. Kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku, a četiri su osobe došle iz BiH. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 314 aktivnih slučajeva i 719 aktivnih samoizolacija.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Primorsko-goranska županija ima dvije novozaražene osobe. Riječ je o mladim ljudima, jedan je povratnik iz inozemstva bez simptoma, drugi s blažim simptomima - vratio se sa ljetovanja po Dalmaciji.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Vinkovaca i 1 osoba iz Novih Jankovaca), a nema preminulih.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 545, od kojih su 384 osobe izliječene, a ukupno je sedam preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.    

U protekla 24 sata testirano je 110 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6753. U samoizolaciji na području županije je 231 osoba.  

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je ukupno 197 uzoraka od kojih su 10 bili pozitivni na koronavirus. Šest novooboljelih osoba je s područja Osijeka, a po dvije osobe su iz Našica i Đakova. Po životnoj dobi opet je riječ o osobama mlađe dobne skupine; najmlađa osoba ima 14 godina, ponajviše je oboljelih u dobi od 20 do 28 godina, jedna oboljela osoba iz Našica ima 42 godine, a jedna iz Đakova 83 godine.  

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 25 pacijenta oboljelih od koronavirusa, od kojih su četiri na respiratoru.

Mjera samoizolacije jučer je određena za čak 70 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 242 osobe. 

Policija u zadnja 24 sata nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 30 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom bilježi u posljednja 24 sata u Sisačko-moslovačka županija, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o osobi s područja Hrvatske Dubice.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo