stvorili se redovi / Jedna od najtraženijih namirnica u vrijeme epidemije koronavirusa je meso: 'Pretjerano se kupuje'

Velika je potražnja za teletinom i to više nego za junetinom

21.3.2020.
15:50
VOYO logo

Police trgovina i u Hrvatskoj se ovih dana prazne brže nego ikada, a otkako je epidemija koronavirusa, velika je potražnja za mesom tijekom cijelog tjedna. 

Redovi ispred mesnice

Cijelo pile te batak i zabatak kažu zagrebački mesari, ugrabili su najbrži. Mnogi kažu kako kupuju za one koji nisu u mogućnosti, roditelje i susjede, ima i onih koji spremaju zalihe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 7 do 9 ujutro ispred tri mesnice u Zagrebu redovi. Nekoliko sati poslije na zagrebačkom Dolcu tek nekolicina ljudi, do tada se rasprodali cijeli pilići. Na zapadu grada pak bilo je i onih mesara koji su ranije završili sa poslom jer više nemaju ni komad mesa.  

''Pretjerano se koristi, pretjerano se kupuje. Mi nismo ograničili količine koje kupci mogu kupit, ali ima ovdje susjeda koji ograničavaju jer jednostavno ne mogu naslagati toliku količinu robe'', komentirala je prodavačica Gordana Rezo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tržnicu se dolazi i po unaprijed rezervirano meso. Dok se čeka, građani se drže mjera opreza te imaju sigurnosni odmak od dva metra te se dezinficiraju prije i nakon kupovine. 

Velika je potražnja za teletinom i to više nego za junetinom. Dok jedni kupuju za dva, do tri dana unaprijed, neki kažu kako spremaju zalihe. Mesari tvrde kako cijene ne misle dizati.   Svježe i pečeno meso te suhomesnati proizvodi mnoge mesnice nude mogućnost narudžbe web shopom i online. Manje redova, a isto podmiren želudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo